Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 05 noiembrie 2020. Ploi slabe sau bruniță se vor semnala în toate aceste regiuni din România

Prognoza meteo, azi, 05 noiembrie 2020. Ploi slabe sau bruniță se vor semnala în toate aceste regiuni din România

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Noi 2020, 05:05
Prognoza meteo, azi, 05 noiembrie 2020. Ploi slabe sau bruniță se vor semnala în toate aceste regiuni din România FOTO: Pixabay.com Meteo

Meteorologii anunță vreme ploioasă în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice anunțate de către ANM pentru ziua de joi, 5 noiembrie, vor scădea față de restul zileleor precedente, fiind mai apropiate de normalul perioadei.

Ploile slabe sau chiar burnițe se vor semnala în cursul zilei de joi, în mai multe regiuni din România, în special în zonele de nord, cele vestice și nord-vestice, centrală. Ele vor avea probabilitate ridicată în cursul nopții dintre miercuri spre joi și mai ales în timpul dimineții de astăzi.

În restul teritoriului se vor semnala ploi izolate, în special la munte. În zonele joase ele vor asociate cu ceața persistentă. Maximele de la amiză se vor încadra între 8 și 16 grade, în timp ce minimele se vor încadra între 1 și 8 grade Celsius.

 

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 05 noiembrie 2020

 

În Banat, valorile termice nocturne vor crește și ele la începutul primei săptămâni, de la 5 grade în prima noapte, spre 9...10 grade în intervalul 3 – 5 noiembrie, apoi vor scădea spre 4...5 grade între 8 și 12 noiembrie și chiar spre 2 grade la finalul celor două săptămâni.

În Crișana, temperaturile nocturne vor avea o evoluție asemănătoare și vor crește de la 5 grade la început, până la 9 grade între 3 și 5 noiembrie, apoi vor scădea spre aproximativ 4 grade în intervalul 7-11 noiembrie și chiar spre 0...1 grad la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

În Transilvania, vremea se va răci și media regională a temperaturilor maxime, de 10...11 grade, va caracteriza o vreme normală termic între 6 și 9 noiembrie, pentru ca apoi să scadă spre 6 grade la sfârșitul celei de a doua săptămâni.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

În Maramureș, va avea loc o răcire care va determina înregistrarea unor valori termice apropiate de cele normale climatologic, respectiv 10...12 grade, între 5 și 10 noiembrie, cu o nouă tendință de scădere la sfârșitul celei de a doua săptămâni, când se vor atinge 7 grade.

În Moldova, temperaturile maxime vor oscila ușor, în jurul mediei de 13 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeași medie va fi de 10...11 grade.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor oscila ușor, în jurul mediei de 15 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeași medie va fi de 12...13 grade.

În Muntenia, valorile termice se vor menţine ușor mai ridicate decât cele normale, cu o medie a maximelor de 15 grade şi minime de 5...8 grade, mediat regional.

În Oltenia, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale, cu o medie a maximelor de 15...18 grade şi minime de 7...9 grade, mediat regional, apoi vremea se va răci treptat.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală se vor semnala condiții de ceață în prima parte a zilei, în special la zonele dimineții. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14 – 15 grade, iar minimele de 6 și 10 grade.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte meteorologii anunță coniții de ploaie, în special pe creste și în depresiuni. Maximele nu vor depăși valorile de 9-10 grade Celsius, în timp ce minimele vor coboî sub 0 grade.

Se vor semnala precipitații, predominant ploi, între 2 și 6 noiembrie, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploi, lapovițe și ninsori va fi mai mare după data de 10 noiembrie, anunță ANM.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele termice anunțate de meteorologi astăzi vor fi de 15 grade Celsius, în timp ce minimele nu vor depăși intervalul 8-9 grade Celsius.

Citeşte mai multe despre:   meteo noiembrie 2020