Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 1 decembrie 2020. Vreme rece în toată țara. Unde se va așterne zăpada

Prognoza meteo, azi, 1 decembrie 2020. Vreme rece în toată țara. Unde se va așterne zăpada

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Dec 2020, 05:05
Prognoza meteo, azi, 1 decembrie 2020. Vreme rece în toată țara. Unde se va așterne zăpada FOTO: Pixabay.com Meteo

Deși meteorologii anunță o lună decembrie călduroasă, cu valori mai mari pentru maximele și minimele perioadei, prima zi a ultimei luni din 2020 va fi una rece, friguroasă, iar izolat se vor semnala condiții de lapoviță și ninsoare.

Meteorologii Anm anunță că astăzi vremea va fi totuși în continuare rece, în toate zonele țării. Dimineața și noaptea se vor semnala condiții de ceață, asociată cu chiciură. În Dobrocea se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, dar și condiții de polei.

Vântul va sufla slab, cu intensifivări în sudul Banatului și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar minimele între -13 și – 2 grade.

„Vremea va fi în general rece, undeva spre -10 grade în estul Transilvaniei și în zona de munte, la București -2...-3 grade Celsius. La munte vor predomina ninsorile, deja înregistrăm strat de zăpadă, inclusiv pe Valea Prahovei”, spune Elena Mateescu.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea marți, 1 decembrie 2020

 

Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales pe parcursul nopților.

Banat

Până în data de 2 decembrie, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade.

Crișana

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Transilvania

Valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1...2 grade.

Maramureș

Valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade.

Moldova

Valorile termice diurne vor avea media în jurul a 2 grade.

Dobrogea

Media valorilor diurne va fi de 2...3 grade, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creștere spre medii în jurul a 13 grade.

Muntenia

Vremea va fi rece în primele zile din decembrie, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5...-3 grade, apoi se va încălzi semnificativ.

Oltenia

Vremea va fi rece în primele zile din această lună, cu o medie a maximelor de 2...3 grade, iar a minimelor de -5...-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală vremea se anunță rece. În cursul dimineții de astăzi meteorologii anunță ceață, în special la primele ore ale dimineții și noaptea. Vântul va sufla slab, până la moderat, iar maximele se vor situa în jurul valorile de 2 grade, minimele fiind de -5 până la -4 grade.

 

Prognoza meteo la munte

 

Până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4...5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1...2 grade.

 

Prgonoza meteo pe litoral

 

În noapte dintre luni spre marți vor predomina ninsorile în zona litoralului, însoțite de ploai slabe sau lapoviță.

Citeşte mai multe despre:   meteo decembrie 2020