Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 10 august 2020. Vremea va fi caniculară în Câmpia Română

Prognoza meteo, azi, 10 august 2020. Vremea va fi caniculară în Câmpia Română

Un articol de: Irina Mina - 10 Aug 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 10 august 2020. Vremea va fi caniculară în Câmpia Română Foto: pixabay.com Meteo

Potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM, n.r.) luni, 10 august 2020, vremea va fi caniculară în Câmpia Română. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade Celsius în nordul Moldovei şi 34 de grade Celsius în Lunca Dunării.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 10 august 2020

 

Mai exact, luni, la fel ca și în ziua anterioară, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în Câmpia Română. Cerul va fi înnorat în a doua parte a zilei, când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în special în zonele montane şi submontane, dar şi în nord-estul şi centrul ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade Celsius în nordul Moldovei şi 34 de grade Celsius în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 - 23 de grade Celsius pe litoral.  Indicele temperatură-umezeală  va atinge pragul critic de 80 de unităţi, îndeosebi în sud-vestul ţării.

În săptămâna 10 - 16 august 2020, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale și nordice.

 

Prognoza meteo pentru București

  Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

În Bucureşti vremea va fi călduroasă, chiar caniculară după-amiaza. Temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 de grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, în Capitală, vremea va fi frumoasă. Temperaturile se vor încadra între 24 și 31 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, va fi înnorat mai ales după-amiaza şi seara, când va ploua,  iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 23 de grade Celsius.

În săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020, la munte, media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade Celsius, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade Celsius. Vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Pe malul Mării Negre, vremea va fi predominant frumoasă şi caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 29 de grade Celsius, iar cele minime între 20 şi 23 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori de 25-27 de grade.

Pe parcursul săptămânii, temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade Celsius, iar cea a minimelor va fi de 19 - 20 de grade. Pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

Citeşte mai multe despre:   meteo august