Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 13 august 2020. Temperaturi caniculare în cea mai mare parte a teritoriului

Prognoza meteo, azi, 13 august 2020. Temperaturi caniculare în cea mai mare parte a teritoriului

Un articol de: Maria Zărnescu - 13 Aug 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 13 august 2020. Temperaturi caniculare în cea mai mare parte a teritoriului foto: Pixabay Meteo

Pentru ziua de azi, joi, 13 august 2020, meteorologii anunță temperaturi caniculare în cea mai mare parte a teritoriului. În jumătatea sudică, indicele de temperatură – umezeală va depăși chiar pragul critic de 80 de unități.

În cea mai mare parte a țării, meteorologii anunță vreme călduroasă, iar pe arii restrânse, în Oltenia indicele de temperatură – umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În cursul acestei zile, cerul va fi variabil. Dumpă-amiază și seara, se vor semnala înnorări temporare. Local la munte și izolat în centrul și sudul țării vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 şi 20 de grade. Presiunea atmosferică va scadea dinspre sud-vest, insa nu cu mult.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 13 august 2020

 

În cursul zile, meteorologii anunță ploi izolat, în centrul țării. Cerul va fi parțial noros în jumătatea sudică a teritoriului.

În Maramureș și în Moldova valorile maxime ale zilei se vor încadra între 25 și 31 de grade Celsius, iar minimele vor ajunge până la 11 – 15 grade în zona de nord – vest și 12 – 18 grade în zona de nord – est.

În Transilvania valorile maxime ale zilei vor urca până la 26 – 32 de grade Celsius, iar minimele termice din regiune vor coborî până la 8 – 16 grade.

În Crișana și în Banat maximele termice din cursul zilei de 13 august vor ajunge până la 28 – 33 de grade Celsius, iar minimele anunțate de meteorologi vor fi de 12 – 19 grade.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

În Oltenia românii ar fi bine să se aștepte la valori caniculare în cursul acestei zile. Maximele termice vor ajunge până la 27 – 33 de grade Celsius, iar minimele vor fi curpinse în intervalul 13 – 19 grade.

În Muntenia vremea va fi frumoasă în cursul zilei de astăzi. Maximele din regiune vor fi de 26 – 34 de grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge până la 14 – 20 de grade.

În Dobrogea maximele zilei vor fi de 24 până la 31 de grade Celsius. Minimele vor ajunge până la 16 – 20 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală cerul se anunță variabil, parțial noros. Mercurul din termometre va urca până la 33 de grade Celsius. În timpul nopții, temperaturile vor coborî până la 20 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

În zonele montane, izolat se vor înregistra averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în centrul teritoriului.

Maximele din regiunile montane vor ajunge până la 28 de grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor încadra între 10 și 11 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul mării meteorologii anunță astăzi vreme predominant frumoasă. Maximele termice de la Constanța vor fi de 25 – 26 de grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor fi cuprinse în intervalul 22 – 23 de grade. Iată și prognoza meteo pentru întreaga saăptămână. 

Citeşte mai multe despre:   meteo august