Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 18 noiembrie 2020. Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute în toată țara

Prognoza meteo, azi, 18 noiembrie 2020. Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute în toată țara

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Noi 2020, 05:05
Prognoza meteo, azi, 18 noiembrie 2020. Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute în toată țara FOTO: Pixabay.com Meteo

În cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie, meteorologii anunță ploi în cea mai mare parte a teritoriului. În zonele montane, românii se pot aștepta chiar la lapoviță și izolat, pe creste, acolo unde vor exista și intensificări ale vântului, condiții de ninsoare.

Vremea se răcește față de prima parte a săptămânii, însă valorile vor rămâne în continuare pozitive. În timpul nopții, meteorologii anunță că nu vor exista temperaturi sub limita de 0 grade Celsius.

În cursul zilei de miercuri, 18 noiembrie, vreme se răcește simțitor pe întreg teritoriul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea nu vor fi negative și se vor încadra între 1 și 10 grade Celsius.

În extremitatea de este a țării sunt așteptate rafale de până la 40 – 50 de km/h, iar în zonele montane precipitațiile vor fi sub formă de lapovitță și chiar ninsoare.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 18 noiembrie 2020

 

Dobrogea

Vremea va fi caldă pentru această dată în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii în jur de 14 grade și o medie a valorilor minime de 5...7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în general redusă în cursul zilei de azi, însă averse se vor semnala începând de miercuri.

Muntenia

Media valorilor maxime se va situa în jurul valorii de 12 grade, apoi se va răci accentuat până la o medie regională de numai 6...7 grade, iar aceste valori diurne se vor menține fara variații semnificative până la finalul lunii noiembrie. În ziua de 18 noiembrie, aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. Sunt posibile precipitații.

Oltenia

Valorile termice se vor situa, în general, peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii de 11...12 grade și minime de 3...6 grade. Vor fi ploi slabe astăzi în Oltenia.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Transilvania

Media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8...10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. Va ploua temporar pe tot parcursul zilei.

Maramureș

Media temperaturilor maxime va fi de 10...11 grade, iar a minimelor de 2...5 grade, caracterizînd o vreme ușor mai caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

Banat

Maxime la nivelul regiunii se vor situa în jur de 12 grade și minime de 4...6 grade. În cursul zilei de astăzi se vor semnala ploi slabe.

Crișana

Se vor semnala ploi slabe în dimineața zilei de miercuri. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și la finalul primei săptămâni, însă temperaturile maxime vor fi cuprinse în intervalul 5 – 8 grade Celsius.

Moldova

Valorile termice vor scădea accentuat de la o medie de 11...12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5...6 grade în cursul zilei de azi. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 17 și 18 noiembrie, cand aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală se vor semnala condiții de ceață în dimineața zilei de miercuri. Pe parcursul zilei de 18 noiembrie, cerul va fi mai mult noros, iar la orele prânzului se vor înregistra ploi slabe. Maximele vor fi cuprinse între 9 și 10 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 6 și 7 grade.

 

Prognoza meteo la munte

 

Valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie.

În regiunile montane vântul va suflat moderat, local semnalându-se rafale cu viteze de până la 60 km/h, pe creste. În aceste regiuni, precipitațile ar putea căpăta forme de lapovitță și chiar ninsoare.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul mării cerul va fi mai mult noros. La Constanța sunt anunțate ploi, iar maximele se vor încadra în intervalul 9 – 10 grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 8 și 9 grade.

Citeşte mai multe despre:   meteo noiembrie 2020