Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 19 decembrie 2020. Vreme caldă în cea mai mare parte a țării, dar cerul rămâne noros

Prognoza meteo, azi, 19 decembrie 2020. Vreme caldă în cea mai mare parte a țării, dar cerul rămâne noros

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Dec 2020, 05:05
Prognoza meteo, azi, 19 decembrie 2020. Vreme caldă în cea mai mare parte a țării, dar cerul rămâne noros FOTO: Pixabay.com Meteo

În cursul zilei de sâmbătă, 19 decembrie 2020, meteorologii anunță vreme caldă în cea mai mare parte a țării. Deși temperaturile vor fi ridicate pentru această perioadă a anului, cerul va fi mai mult noros.

Pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe și burniță. În zonele mai înalte, meteorologii anunță doar înnorări temporare. Vântul va sufla slba, până la moderat. Maximele termice de astăzi vor fi cuprinse între 2 și 9 grade Celsius în timp ce minimele se vor încadra între -5 și 5 grade.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 19 decembrie 2020

 

Maramureș

Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, începând cu data de 16 decembrie.

Oltenia

Vreme va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7...9 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1 și 1 grad.

Muntenia

Vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7...8 grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade.

Dobrogea

Regimul termic (atât cel diurn, cât și cel nocturn) se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă. Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade.

Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Moldova

Media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade.

Transilvania

Regimul termic diurn va caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă a anului și nu va avea variații semnificative. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4...6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a perioadei.

Banat

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală vremea se va menține caldă pentru acest interval al anului. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei se vor semnala condiții de ceață, sociată cu burniță.

Vântul va suflat în general slab, iar maxima se va apropia în jur de valoare de 7 grade, iar minimele vor fi între 0 și 1 grad.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte se anunță vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul mării se anunță condiții de ceață, burniță și ploi slabe, iar meteorologii anunță că s-ar putea forma polei.

Maximele termice de la Constanța vor fi încadrate în intervalul 6-7 grade Celsius, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi cuprinse între 3 și 4 grade.

Citeşte mai multe despre:   meteo decembrie 2020