Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 22 octombrie 2020. Meteorologii anunță ceață în prima parte a zilei

Prognoza meteo, azi, 22 octombrie 2020. Meteorologii anunță ceață în prima parte a zilei

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Oct 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 22 octombrie 2020. Meteorologii anunță ceață în prima parte a zilei FOTO: Pixabay.com Meteo

În cursul zilei de joi, 22 octombrie cerul va fi senin în cea mai mare parte a teritoriului. Valorile din termometre vor fi mai ridicate față de începutul acestei săptămâni, ca urmare a unui val de aer cald ce traversează România.

Vremea continuă să se încălzează în România, ca urmare a unui val de aer cald ce a început să traverseze teritoriul încă de la mijlocul acestei săptămâni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 22 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor atinge în sudul terioriului, în ziua de vineri.

Presiunea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a teritoriului european, în special în regiunile sudice. Astfel, va predomina o vreme frumoasă, înnorări trecător și nu va ploua.

În cursul dimineților însă se vor semnala condiții de ceață, în special în zonele de câmpie și în depresiuni. Aceasta va apărea la început izolat, apoi local, în special în regiunile din sudul țării. Ceața nu va fi însă persistentă, aspectul vremii urmând să fie plăcut pe parcursul zilelor, anunță meterologii de la ANM.  

 

Prognoza meteo în principalele regiuni ale țării. Cum va fi vremea azi, 22 octombrie 2020

 

În jumătatea sudică a țării se vor semnala condiții de ceață în prima parte a zilei, în spceial în Oltenia. Aici valorile maxime din termoemtre vor ajunge până la 21 de grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor fi de 4 grade.

În Maramureș maximele termice din cursul zilei de astăzi nu vor depăși 18 grade Celsius, în timp ce în cursul nopții mercurul din termometre nu va coborî sub 1 grad.

În Moldova și în Banat astăzi meteorologii au anunțat temperaturi maxime de până la 22 de grade Celsius. Minimele vor fi însă cuprinse în intervalul 0 – 10 grade în Banat și 3-9 grade în Moldova.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

În Crișana și în Transilvania se vor înregistra maxime de până la 21 de grade Celsius. În Tranvilania însă meteorologii anunță și cele mai mici temperaturi din țară, mainimele ajungând până la -6 grade în cursul nopții, în regiunile montante.

În Muntenia maximele vor ajunge până la 23 de grade Celsius, în timp ce minimele până la 6 grade.

 

Prognoza meteo în București

 

În București vremea se anunță frumoasă în cea mai mare parte a zilei. Cerul va fi senin, iar maxima termică va urca de la 22 – 23 de grade Celsius.

Diminețile se mențin reci în Capitală, cerul fiind variabil în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab, până la moderat.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte vremea va fi predominant frumoasă, însă rece. Temperaturile minime vor corâ sub 0 grade Celsius în anumite regiuni, iar maximele nu vor depăși 11 grade.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul mării cerul va fi mai mult senin, însă dimineața vor exista condiții de ceață în Dobrogea. Maximele înregistrate la Constanța vor fi de 19 grade Celsius, iar valorile minime vor ajunge până la 12 grade.