Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 26 noiembrie 2020. Vreme blândă pentru această perioadă. Ceața va persista dimineața, când va apărea și chiciura

Prognoza meteo, azi, 26 noiembrie 2020. Vreme blândă pentru această perioadă. Ceața va persista dimineața, când va apărea și chiciura

Un articol de: Beatris Ionita - 26 Noi 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 26 noiembrie 2020. Vreme blândă pentru această perioadă. Ceața va persista dimineața, când va apărea și chiciura FOTO: Pixabay.com Meteo

Joi, 26 noiembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. 

Cerul se va menține senin de dimineață până seara, la deal și la munte, însă în nord-vest, centru, vest și extremitatea de sud-vest ceața va persistenta și va fi însoțită de depuneri de chiciură.

Maximele se vor încadra între 2 și 13 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -8 și 0 grade. În timp ce în depresiunile intramontane, acestea pot ajunge până la -12 grade, în Dealurile de Vest şi pe litoral vor fi ușor mai ridicate.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 26 noiembrie 2020

 

În Banat, temperaturile scad mai mult decât în mod normal. Maximele fluctuează între 4 și 8 grade, mai scăzute în zonele de câmpie şi depresionare, unde ceaţa va persista. Minimele se vor încadra între -4 și 0 grade.

În Crișana, meteorologii prognozează maxime între 3 și 6 grade, și minime între -5 și -1 grad.

În Transilvania, vreme se răcește extrem în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu temperaturii minime cuprinse între -8 și -4 grade şi ger în zonele depresionare din estul regiunii, unde se vor înregistra valori sub -10 grade. La amiază vor fi 0...2 grade în zonele joase unde ceaţa va persista şi 7...9 grade în cele de relief mai înalt. 

În Maramureș vremea va fi rece în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu temperaturi de -6...-3 grade, iar maximele termice se vor situa în jurul celor normale, respectiv 6...7 grade.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

În Moldova temperaturile maxime nu vor depăși 4...5 grade, iar noaptea, 2 grade Celsius.  

În Dobrogea, maximele vor fi cuprinse între 7...8 grade, iar minimele, între 0...3 grade.

În Muntenia vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal. În timpul zilei, temperaturile urcă până la 6 grade, iar în timpul nopții se vor situa între -2 și 0 grade.

În Oltenia se vor înregistra doar 5 grade la amiază, iar noaptea între -2 și 0 grade.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În București vremea va fi destul de blândă. Cerul va fi senin pe parcursul întregii zile, iar vântul va sufla de la slab spre moderat. Temperatura maximă va atinge 9 grade, iar cea minimă de -1 grad.

 

Prognoza meteo la munte 

 

În zona montană, temperaturile maxime se vor menține între 0 și 7 grade. Nopțile vor fi însă mai reci, cu valori cuprinse între -5...-3 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Până sâmbătă probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

Citeşte mai multe despre:   meteo,   prognoza meteo,   Banat,   Crisana,   Muntenia,   dobrogea,   Transilvania