Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 27 aprilie 2021. Temperaturi sub media perioadei. În Capitală sunt prognozate ploi, iar la munte ninge

Prognoza meteo, azi, 27 aprilie 2021. Temperaturi sub media perioadei. În Capitală sunt prognozate ploi, iar la munte ninge

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Apr 2021, 05:00
Prognoza meteo, azi, 27 aprilie 2021. Temperaturi sub media perioadei. În Capitală sunt prognozate ploi, iar la munte ninge Sursa foto: Pixabay Meteo

Marți, 27 aprilie 2021, vremea fi răcoroasă în toate regiunile, chiar rece pentru această dată în jumătatea de nord-est a țării. Temperaturile maxime se vor situa între 9 grade în Moldova și 17 grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade.

Cerul va avea înnorări şi temporar va plouă, pe arii relativ extinse în jumătatea de sud a țării şi local, mai ales noaptea, în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari va ninge şi vântul va suflă tare, cu rafale de peste 70...80 km/h îndeosebi în Carpaţii Meridionali, spulberând zăpadă. 

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 27 aprilie 2021

 

În Banat, temperaturile rămân scăzute până miercuri, astfel că maximele vor avea în medie 14 grade, iar minimele 4 grade.

În Crișana, valorile termice sunt în scădere față de intervalul anterior, în primele zile ale acestei săptămâni. La amiază vor fi maxim 12 grade și minime 2 grade. 

Pentru Transilvania este prognozată vreme rece și marți, cu medii termice diurne de 12 grade și nocturne de 0...2 grade, dar se încălzește din 28 aprilie. 

În Maramureș se înregistrează maxime de 10 grade și minime de 0...2 grade. 

Și în Moldova, până în data de 28 aprilie, vremea se va menține rece, cu medii ale maximelor de 11…12 grade și ale minimelor în jurul valorii de 2 grade.

În Dobrogea, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii aprilie, cu o medie a maximelor în jurul a 13 grade și a minimelor, de 6...7 grade. Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

În Muntenia avem temperaturi scăzute, sub mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13…14 grade și minim 5 grade. Există șanse mari de ploaie.

Frig este și în Oltenia, unde mercurul din termometre nu va arăta mai multe de 14 grade la amiază și în jur de 5…6 grade noaptea. 

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, vremea va deveni răcoroasă. Cerul va avea înnorări şi, temporar, va plouă. Vântul va suflă slab şi moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5...7 grade.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, vremea se va menţine rece pentru această perioada. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi precipitaţii mixte, ziua îndeosebi în Carpaţii Meridionali, iar spre seară şi noaptea şi în restul zonei montane. La altitudini mari va ninge şi vântul va suflă tare, cu rafale de peste 70...80 km/h, spulberând zăpadă. Temperaturile rămân sub medie, cu 4...6 grade la amiază și -4...-2 grade noaptea. 

 

Citeşte mai multe despre:   prognoza meteo,   aprilie 2021