Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 31 august 2020. Vremea va fi caniculară la amiază

Prognoza meteo, azi, 31 august 2020. Vremea va fi caniculară la amiază

Un articol de: Irina Mina - 31 Aug 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 31 august 2020. Vremea va fi caniculară la amiază Foto: Pixabay.com Meteo

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru luni, 31 august 2020. Potrivit acestora, vremea se va menţine călduroasă, chiar caniculară la amiază. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 38 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 31 august 2020

 

Mai exact, luni, vremea se va menţine călduroasă, caniculară la amiaza în sudul şi estul ţării şi izolat în centru. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unitaţi în zonele de câmpie şi local în cele de podiş. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorări seara şi noaptea în regiunile vestice şi nord-vestice unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil vijelii şi grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în partea a doua a intervalului în Banat, Crişana, dar în special în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde, mai ales pe creste, rafalele vor depaşi 50 - 60 kilometri pe oră.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 38 de grade Celsius, iar cele minime între 13 şi 23 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni, spre 9 - 10 grade Celsius.

În săptămâna 31 august-6 septembrie 2020 vremea rămâne călduroasă, chiar caniculară în zonele de campie și de podiș. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură umezeală va atinge și va depăsi pragul critic de 80 de unitatăți.

Temperaturile maxime se vor incadra în general intre 30 și 37 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, însă în orele dimineților si îndeosebi în a doua parte a nopților, se va semnala ceață pe arii restrânse, mai ales în zonele depresionare la început, apoi și în regiunile sud-estice, cu precădere în noaptea de duminică spre luni. Vântul va sufla slab și moderat, dar local și temporar va avea intensificări ușoare.

 

Prognoza meteo pentru București

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

În Capitală, vremea va fi caniculară la amiaza, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depaşi pragul critic de 80 de unitaţi.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 36 - 37 de grade Celsius, iar cea minimă de 16 - 19 grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, vremea se va menţine predominant frumoasă pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi noaptea în masivele vestice, unde, izolat, vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde, mai ales pe creste, rafalele vor depaşi 50 - 60 kilometri pe oră.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Pe litoral, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime între 19 şi 22 de grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea, trecator va fi ceaţa.

Temperatura apei mării va avea valori de 25 şi 26 de grade Celsius.

Citeşte mai multe despre:   meteo august