Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo, azi, 4 decembrie 2020. Maximele termice vor ajunge până la 14 grade în aceste regiuni

Prognoza meteo, azi, 4 decembrie 2020. Maximele termice vor ajunge până la 14 grade în aceste regiuni

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Dec 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 4 decembrie 2020. Maximele termice vor ajunge până la 14 grade în aceste regiuni FOTO: Pixabay.com Meteo

În cusrul zilei de astăzi, 4 decembrie 2020, meteorologii anunță vreme caldă. Temperaturile vor continua să crească, în special în regiunile instra-Carpatice și mai ales în zonele de deal și de munte. Maximele vor fi în general cuprinse între 5 și 15 grade Celsius, mai scăzute în zonele cu ceață persistență și minime cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade.

În sudul și în esul țării se vor semnala nori joși, local ceață, mai ales la începutul zilei și noaptea, ce se vor asocia pe arii restrânse cu ploi slabe sau burniță. Înorări accentuate se vor semnala în regiunile montane, unde în prima parte a zilei se vor semnala condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, izolat, la finalul zilei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului și la munte, cu precădere pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor atinge 70 – 80 de kilometri / ora.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea vineri, 4 decembrie 2020

 

Banat

Apoi, până la sfârșitul acestei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12...13 grade.

Crișana

Media maximelor va fi de 13...14 grade, temperaturile crescând semnificativ în toată regiunea.

Transilvania

Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9...10 grade.

Maramureș

Maximele termice vor marca o creștere semnificativă, iar media acestora va fi de 11...12 grade.

Moldova

Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creștere, iar media acestora va fi de 8...9 grade.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Dobrogea

Maximele zilei vor ajunge până la 14 grade Celsius, dar meteorologii anunță condiții de ceață în prima parte a zilei.

Oltenia

Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade.

Muntenia

Maximele termice vor fi în creștere spre medii de 11 grade, iar până la sfârșitul săptămânii vor coborî la valori, în medie, de 8 grade.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală cerul se anunță parțial noros. La primele ore ale zilei se vor semnala condiții de ceață densă, dar și burniță și chiciură.

Maximele termice vor fi încadrate în intervalul 7-8 grade Celsius. Minimele din timpul nopții nu vor scădea sub -2 grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie. Media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4...5 grade.

 

Prgonoza meteo pe litoral

 

La malul mării se anunță ceață pe întreaga durată a zilei. Maximele anunțate de meterologi pentru ziua de azi vor fi încadrate în intervalul 13 – 14 grade, iar minimele vor scădea până la 7 grade Celsius.

Citeşte mai multe despre:   meteo decembrie 2020