Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 10-16 august 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 10-16 august 2020

Un articol de: Irina Mina - 08 Aug 2020, 12:49
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 10-16 august 2020 FOTO: Pixabay.com Meteo

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM, n.r.) au emis prognoza meteo pentru săptămâna 10 - 16 august 2020. Potrivit acestora, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale și nordice.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 10-16 august 2020

 

În Banat se va încălzi ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații în general între 29 și 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade. Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare z.

În Crișana, în intervalul de prognoză, media temperaturilor maxime va avea oscilații în general între 30 și 32 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Minimele termice nu vor mai avea variații semnificative, iar media lor se va situa între 16 și 19 grade.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va avea variații între 27 și 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 15 grade.

În Maramureș, maximele termice vor scădea ușor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în general între 15 și 17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 8 - 16 august.  

În Moldova, valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29 - 30 de grade Celsius în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16 - 17 grade. Probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică este crescută.NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

În Muntenia, în tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 și 34 de grade. Media temperaturilor minime ar putea coborî sub 18 grade. Pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

În Oltenia, o medie a temperaturilor maxime ce va avea variații în general între 31 și 33 de grade.

Reamintim că în timpul lunii august, temperatura medie se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius. În primele două săptămâni vor fi zile mai calde, care pot depăși leger 32-33 de grade Celsius. Spre finalul perioadei, prognoza meteo arată că temperaturile vor scădea, iar serile vor fi tot mai răcoroase.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, vremea va fi frumoasă. Temperaturile se vor încadra între 24 și 31 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade. Vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

La malul Mării Negre, temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade Celsius, iar cea a minimelor va fi de 19 - 20 de grade. Pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

Citeşte mai multe despre:   meteo august