Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo decembrie 2020. Cum va fi vremea în prima luna de iarnă

Prognoza meteo decembrie 2020. Cum va fi vremea în prima luna de iarnă

Un articol de: Traian Avarvarei - 30 Noi 2020, 11:41
Prognoza meteo decembrie 2020. Cum va fi vremea în prima luna de iarnă FOTO: Pixabay.com Meteo

Temperaturile în următoarele patru săptămâni vor fi mai ridicate decât cele specifice primei luni de iarnă. Elena Mateescu, directorul ANM, a precizat, într-o intervenție la B1 TV, că va ninge, inclusiv în Capitală, la începutul lunii, însă estimările pentru decembrie indică posibilitatea ca aceasta să fie o lună mai călduroasă decât în mod obișnuit.

 

Prognoza meteo pentru luna decembrie

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat vineri estimările evoluției vremii pentru următoarele patru săptămâni, adică în perioada 30 noiembrie - 28 decembrie.

 

Săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie

 

Săptămâna viitoare va fi singura din acest interval de prognoză în care va fi mai frig. Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Săptămâna 7 – 14 decembrie

 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Săptămâna 14 – 21 decembrie

 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Precicipitațiile vor fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice.

 

Săptămâna 21 – 28 decembrie

 

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate față de cele specifice acestei perioade, lîn întreaga țară. Maximele vor urca spre 7 grade Celsius. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

 

Cum va fi vremea de 1 Decembrie, Crăciun și Revelion

 

 

În ceea ce privește prognoza pentru 1 decembrie, „vremea va fi în general rece, undeva spre -10 grade în estul Transilvaniei și în zona de munte, la București -2...-3 grade Celsius. La munte vor predomina ninsorile, deja înregistrăm strat de zăpadă, inclusiv pe Valea Prahovei”, spune Elena Mateescu.

Pentru perioada Crăciunului, se poate observa o tendință de zile mai calde decât în mod obișnuit. La acest moment, luna decembrie dă semnalul unei luni mai călduroase decât în mod obișnuit.

Dealtfel, Elena Mateescu a catalogat anul 2020 drept unul dintre cei mai călduroși ani din istorie.

„Vorbim de un an 2020 ca unul dintre top 5 cei mai călduroși ani din istoria măsurătorilor în țara noastră și poate și la nivel mondial”, a concluzionat directorul ANM.

Citeşte mai multe despre:   ANM,   meteo decembrie,   vremea