Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo în intervalul 07 decembrie 2020 - 04 ianuarie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Prognoza meteo în intervalul 07 decembrie 2020 - 04 ianuarie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Dec 2020, 09:08
Prognoza meteo în intervalul 07 decembrie 2020 - 04 ianuarie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion Sursa Foto: Aaron Burden/ Unsplash Meteo

Ultima lună a anului 2020 aduce temperaturile puțîn mai ridicate decât cele specifice acestei luni. Meteorologii anunță vreme mai caldă în sudul țării, decât în restul teritoriului, în unele zile chiar peste 10 grade Celsius. În nopțile cele mai reci, din partea a două a lunii, temperaturile minime pot coborî sub valoarea de -20°C în depresiunile din nordul și centrul țării.

Precipitații abundente vor cădea până pe 20 decembrie, în special înregiunile extracarpatice și în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de valorile normale. Ninsorile pot fi asociate temporar cu intensificări ale vântului mai ales în zona montană. În nopțile reci va fi  ceață cu depunere de chiciură și se va produce polei.

 

Săptămâna 7 - 14 decembrie 2020

 

Temperaturile se mențîn peste media perioadei în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sud-estul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Precipitații abundente se vor înregistra în regiunile extracarpatice și în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei. 

În zonele joase va predomină ceața, local asociată cu burniță, mai ales în sudul țării, iar în nord pe timpul nopților va cădea echivalentul solid al burnitei, respectiv ninsoarea grăunţoasă.

 

Săptămâna 14 - 21 decembrie 2020

 

Pentru săptămâna premergătoare Crăciunului, meteorologii anunță temperaturi destul de blânde. Precipitații abundente se vor semnala în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de media perioadei. Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 

Săptămâna 21 - 28 decembrie 2020

 

În săptămâna de Crăciun, temperaturile rămân ridicate la nivelul întregii țări. Precipitații se mai răresc față de perioada anterioară , în toate regiunile.

 

Săptămâna 28 decembrie - 4 ianuarie 2021

 

Sfârșitul lunii decembrie și începutul noului an aduce vreme destul de uscată în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Temperaturile rămân ridicate. 

Pentru luna ianuarie, specialiștii prognozează schimbări bruște de temperatură. Vor fi intervale calde, când temperaturile maxime vor  fi mai mari de 10°C în sudul  țării, și perioade de ger, când care temperaturile minime pot cobora sub –25°C, în depresiunile din nordul și centrul țării. 
 

Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion

 

În prejama Crăciunului și până spre Anul Nou, specialiștii ANM anunță temperaturi ușor mai ridicate față de cele specifice pentru această perioada, în toată România. La munte, stratul de zăpadă ar putea ajunge până la 15-20 de centimetri. 

Citeşte mai multe despre:   ANM,   prognoza meteo,   Craciun ,   Revelion,   2020,   2021