Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo pentru următoarele zile. Când scăpăm de ploi

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Când scăpăm de ploi

Un articol de: Andrei Ștefan - 13 Oct 2020, 13:47
Prognoza meteo pentru următoarele zile. Când scăpăm de ploi Meteo

După episodul de frig și ploi care a pus stăpânire pe țara noastră, vremea se va îndrepta, iar temperaturile vor depăși mediile acestei perioade, spun specialiștii.

 

Prognoza meteo pentru următoarele zile

 

Începând cu ziua de miercuri, vremea se va îndrepta treptat, iar spre sfârșitul săptămânii valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte, anunță ANM.

 

Cod portocaliu de vijelii și cod galben de ploi în 12 județe din țară

 

Momentan, România se află sub incidența unui cod galben și unui cod portocaliu de vreme rea.

Averizările de tip cod galden vizează fenomene precum intensificări ale vântului și averse în cea mai mare parte a teritoriului.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Avertizarea de tip cod portocaliu este valabilă pentru zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, unde vântul va sulfa cu până la 120 – 130 km/h:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 10:00 - 13 octombrie, ora 21:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică. Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70...85 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Notă: Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 21:00 - 14 octombrie, ora 18:00 Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăși 90...100 km/h. În Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări, cu rafale în general de 55...65 km.

Notă: În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali se vor mai semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.”, atenționează Administrația Națională de Meteorologie.

 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 octombrie, ora 12:00 - 13 octombrie, ora 21:00

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului

Zone afectate: zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. În intervalul menționat, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120...130 km/h