Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Meteo Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 31 august-6 septembrie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 31 august-6 septembrie 2020

Un articol de: Beatris Ionita - 30 Aug 2020, 14:19
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 31 august-6 septembrie 2020 FOTO: Pixabay.com Meteo

În săptamânii 31 august-6 septembrie 2020 vremea rămâne călduroasă, chiar caniculară în zonele de campie și de podiș. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură umezeală va atinge și va depăsi pragul critic de 80 de unitatăți.

Temperaturile maxime se vor incadra în general intre 30 și 37 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, însă în orele dimineților si îndeosebi în a doua parte a nopților, se va semnala ceață pe arii restrânse, mai ales în zonele depresionare la început, apoi și în regiunile sud-estice, cu precădere în noaptea de duminică spre luni. Vântul va sufla slab și moderat, dar local și temporar va avea intensificări ușoare.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general deficitar.

 

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 31 august- 6 septembrie 2020

 

 

În Banat, maximele termice vor fi din nou ușor sub nivelul normal, adică se vor situa între 25 și 27 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 14 și 17 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Și în Crișana este prognozată o ușoară răcire a vremii, cu maxime de 25-26 de grade și minime între 13 și 16 grade.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

În Transilvania se vor înregistra 24-26 de grade la amiază și 11-14 grade, noaptea. Probabilitatea pentru precipitații rămâne ridicată până pe 5 septembrie.

Maramureș: Valorile termice vor atinge 24-25 de grade și minime de 11 și 14 grade.

Săptămâna 31 august-6 septembrie aduce în Moldova, maxime de 25-27 de grade și 14-17 grade minim. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 31 august-4 septembrie.

Vremea se menține deosebit de caldă și  chiar caniculară, în Munteania și pe arii restrânse în zonele de câmpie. Media valorilor maxime va fi cuprinsă între 29 și 33 de grade, iar minimele între 15 și 18 grade.

Nici Oltenia nu scapă de caniculară. Valorile maxime ating în intervalul prognozat 28-31 de grade, iar cele minime se vor situa între 15 și 18 grade.


 

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, vremea se va încălzi treptat și va fi caniculară după-amiaza, cu disconfort termic accentuat și indicele ITU care va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maxima va fi de 35-37 de grade, iar cea minimă de 15-19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar cerul va sufla slab și moderat.

 

 

Prognoza meteo la munte

 

În zonele muntoase nu sunt prognozate variații semnificative de temepratură. Valorilor termice maxime, vor fi de 16-19 grade, u iar minimele vor avea 9-11 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată.

 

 

Prognoza meteo pe litoral

Vremea va fi predominant frumoasă la malul mării, fără variații semnificative, cu o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 28 de grade și minine care se vor situa în jurul valorii de 19 grade, până la sfârșitul intervalului. Apa mării va avea 25 şi 26 de grade, iar regimul pluviometric se va menține deficitar. 

Citeşte mai multe despre:   prognoza meteo