Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden 1 MAI la Costinești pe vremea comuniștilor! Cum era în Mecca petrecerilor din anii '80 (VIDEO)

1 MAI la Costinești pe vremea comuniștilor! Cum era în Mecca petrecerilor din anii '80 (VIDEO)

Un articol de: - 28 Apr 2017, 14:28
1 MAI la Costinești pe vremea comuniștilor! Cum era în Mecca petrecerilor din anii '80 (VIDEO) Monden

În Republica Socialistă România lua naștere, la începutul anilor ’80, cea mai mare discotecă în aer liber din Europa de Est: Disco Ring Costinești, un fel de „Mecca” a petrecerilor de pe litoral. Discotecilor începuse să le fie permise petrecerile până la crăpatul zorilor, lucru care până atunci se întâmpla doar la chefurile private, relatează Digi 24.

Într-un interviu oferit platformei LaPunkt, Andrei Partoș, responsabil în acei ani cu dezvoltarea postului local Radio Vacanța Costinești, spunea că, în perioada 1971-1990, la Costinești „au fost vremurile în care nu aveau voie să vină acolo decât oameni sub 35 de ani”.

Rolele în cutii de carton BASF și pupitrul cu magnetofon Rostov reprezentau alfa și omega din arsenaul tehnic al DJ-ilor.

DJ-ii purtau mustăți în stilul muzicienilor afro-americani din Brooklyn și chici marca Tears for Pears, iar tinerele bronzate se mișcau ispitor, ca în videoclipurile Sabrinei Salerno. Totul sub privirile „aristocrației roșii” a beizadelelor din PCR.

Un alt Dj faimos în acei ani, Sorin Lupașcu, își amintea într-un reportaj al celor de la Vice, de felul în care Nicu Ceaușescu i-a ruinat cariera. Se întâmpla în anul 1986, timpanele națiunii erau îmbătate de Modern Talking și programele de discotecă începeau obligatoriu cu piesa You’re My Heart, You’re My Soul. La un moment dat, într-un avânt de zel euforic, Nicu Ceaușescu a urcat la pupitru ca să-i dea lui Sorin Lupașcu sfaturi despre mixat. Lupașcu nu l-a recunoscut și l-a trimis la locul său, moment în care fiul „Geniului din Carpați”, turbat de furie, a ordonat ca a doua zi, la prima oră, să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Cum era în Mecca petrecerilor din anii '80

Citeşte mai multe despre:   litoral,   1 mai