Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden 10 LUCRURI neștiute despre Fuego! Ce A DEZVĂLUIT artistul? „Când am cântat eu s-a rupt...”

10 LUCRURI neștiute despre Fuego! Ce A DEZVĂLUIT artistul? „Când am cântat eu s-a rupt...”

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 23:22
10 LUCRURI neștiute despre Fuego! Ce A DEZVĂLUIT artistul? „Când am cântat eu s-a rupt...” Foto. EVZ Monden

Aflat în plin turneu cu spectacolul „Colindători la porţile cerului”, Paul Surugiu alias Fuego (42 de ani) a dezvăluit câteva secrete neștiute până acum despre viața sa, pentru Click.

Arbora steagul, la bloc, de 23 August

În copilărie, el credea că de ziua lui, pe 23 august, Ziua naţională a României în comunism, paradele se organizau pentru el. „Arboram steagul, la bloc, de 23 August”.

Vrea o casă pe roţi, ca americanii

Anul acesta, Fuego a împlinit 25 de ani de activitate muzicală. Şi, pentru că este mai tot timpul pe drumuri, are în plan să își ia o rulotă.

A cântat pe furtună, la Festivalul Mamaia

Artistul s-a lansat la Festivalul Mamaia, în 1993. Însă vremea nu a ţinut cu el. „Nu am primit decât o diplomă de participare. A fost cea mai urâtă lansare a mea. «Teatrul Mamaia» a ajuns o groapă de gunoi. În ‘93 era o emblemă, arăta superb. Când am cântat eu s-a rupt copertina din cauza unei furtuni. De aceea nu am acea înregistrare.”

Prietenii i-au ales numele de scenă

După mai multe variante propuse de apropiaţi, artistul și-a ales numele de scenă: „Cel mai mult mi-a plăcut Fuego (foc, în limba spaniolă).”Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Vorbeşte adesea ardeleneşte

Fuego s-a născut în Turda, aşa că doar foarte rar renunţă la dulcele grai ardelenesc.

A fost ultimul elev al lui George Grigoriu

El cântă adesea cu Stela Enache şi cu Marina Florea, toţi fiind lansaţi de regretatul compozitor George Grigoriu. „Suntem lansaţi de George Grigoriu, eu sunt ultimul lui elev, Stela în ‘70, Marina în ‘80, eu în ‘90. «Trio Grigoriu», asta am făcut noi anul asta. Am scos publicul din casă, a cumpărat bilet, e o performanţă”.

Nu ar candida în politică

„Nu îmi doresc aşa ceva, nu mi s-a propus. Niciodată nu am să fac politică, pentru că sunt artist. Dacă aş candida şi m-ar vota oamenii nu aş şti ce să fac. Pe mine pune-mă să cânt.”

Nu este priceput în afaceri

„Doamne, aş da faliment din prima zi, pentru că eu nu sunt comerciant. Eu ştiu doar să cânt sau să joc teatru într-o piesă. Că mai nou am şi un spectacol în care joc şi teatru şi văd că prinde foarte bine”, zice Fuego.

Pictează de mic, e la a 13-a expoziţie

„Pictura a înnobilat cariera mea. Pictez de mult, iar acum câţiva ani am cunoscut-o pe dna Doina Păuleanu, directoarea Muzeului de artă din Constanţa un mare critic de artă, şi a venit la mine să-i arăt picturile mele: ”Nu am crezut că proiectul meu o să se bucure de succes. Şi mama mi-a spus, că nu ştie cine va aprecia. Sunt la a 13 -a expoziţie”.

A fost ajutat cu bani de Ion Raţiu

„Nu am avut un ban în buzunar, numai eu ştiu cum am stat în Bucureşti pe drumuri, mama şi tata îmi dădeau banii din salariu. N-aveam bani de autobuz, mergeam pe jos. Tot ce am făcut se baza pe un efort colosal. Ion Raţiu m-a ajutat la vârsta de 15 ani. Mi-a zis aşa: «Tu eşti din Turda, tatăl meu este de acolo, are statuie în centrul oraşului. Eu îţi dau bănuţii ca să te duci la Festivalul ”Mamaia”, eu îţi dau bănuţii să studiezi, să poţi să te duci acolo». Eu am avut un om care mi-a întins o mână”.

Vezi VIDEO AICI

Citeşte mai multe despre:   Fuego,   Paul Surugiu