Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden 94 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe. Cele mai tulburătoare secrete ale celei mai celebre femei din lume

94 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe. Cele mai tulburătoare secrete ale celei mai celebre femei din lume

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Iun 2020, 12:56
94 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe. Cele mai tulburătoare secrete ale celei mai celebre femei din lume Galerie foto (9) Monden

1 iunie 2020 marchează 94 de ani de la nașterea legendarei Marilyn Monroe, actrița care a schimbat cinematografia pentru totdeauna și a cucerit întreaga lume cu naivitatea ei. Născută Norma Jeane Mortenson în 1926, în Los Angeles, Marilyn Monroe a avut o copilărie traumatizantă, care nu a împiedicat-o să devină un sex-simbolul tuturor timpurilor și în ciuda morții sale tragice la doar 36 de ani, Marilyn Monroe rămâne una dintre cele influente staruri pe care cinematografia le-a avut vreodată.

 

Cele mai tulburătoare secrete ale lui Marilyn Monroe

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Norma Jeane Mortenson a fost al treilea copil al lui Gladys Pearl Baker, o mamă schizofrenică, care și-a trăit cea mai mare parte de vieții în aziluri pentru persoane cu probleme psihice. Marilyn nu și-a cunoscut tatăl în copilărie. Când a devenit celebră, Marilyn și-a găsit tatăl , însă aceasta a respins-o pentru că avea deja alți copii. Marilyn avea multe nume. În certificatul de naștere a fost înregistrată ca Norma Jeane Mortenson, dar a fost botezată Norma Jeane Baker. Când a devenit model, a adoptat numele de Jean Norman și Mona Monroe. Ideea ei pentru numele de actriță a fost Jean Adair, însă și-a schimbat legal numele în Marilyn Monroe în martie 1956.

 

Marilyn Monroe cu mama ei biologică

 

Marilyn Monroe a avut o copilărie de coșmar 

 

Fetița care avea să devină Marilyn Monroe, a fost dată în grija unor vecini la doar 12 zile de la naștere, care au găzduit-o până la 7 ani, timp în care a avut contact cu mama ei biologică. Vedeta a povestit că mama a încercat să o asfixieze cu o pernă, în copilărie.

 

Marilyn Monroe, la plajă

 

După această vârstă, familia a lăsat-o în grija statului,unde a mai schimbat nouă familii și un orfelinat până când s-a căsătorit pentru prima dată la 16 ani, ca să iasă din sistem. Se pare că la vârsta de 8 ani, Marilyn Monroe a fost abuzată sexual într-una dintre instituții.

 

Marilyn Monroe, adolescentă

 

Marilyn Monroe a lucrat într-o fabrică de muniție

 

La 18, după ce soțul ei Jim Dougherty, a plecat pe front, Marilyn s-a angajat la o fabrică de muniție, unde a fost remarcată de un fotograf al Forțelor Armate Aeriene, care căuta fete frumoase care muncesc din greu. După ce a instruit-o cum să pozeze Marilyn a semnat un contract cu o agenție de modeling, iar la scurtă vreme a divorțat.

 

Marilyn Monroe în fabrica de muniție Radioplane

 

Marilyn Monroe s-a temut că va moșteni problemele pshice ale mamei sale

 

Din păcate, starul de cinema ascunde traume adânci provocate de copilăria de coșmar prin care a trecut. Bunicii, mama si fratele lui Marilyn au suferit de schizofrenie, iar ea s-a temut toată viața ca se va confrunta cu aceleași probleme, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care nu a avut copii niciodată. Ea a încercat diferite metode de a se trata, de la terapeuți de renume până la somnifere și antidepresive combinate cu alcool.

 

Marilyn Monroe, la 17 ani

 

Marilyn Monroe a fost amanta președintelui John F. Kennedy

 

În 1954, starul s-a căsătorit cu jucătorul de baseball Joe DiMaggio, iar doi ani mai târziu cu dramaturgul Arthur Miller. A fost amanta președintelui american John F. Kennedy, și cu toate că moartea ei a fost atribuită unei supradoze accidentale, mai multe teorii suțin varianta sinuciderii, dar și a crimei din partea familiei prezindențiale.
Pe 19 mai 1962, cu mai puțin de 4 luni înainte să moară,  Monroe i-a cântat pe scenă „La mulți ani’’ președintelui Kennedy, care a declarat că se poate retrage din politică după ce fost felicitat atât de dulce.

 

 

 

Misterul morții lui Marilyn Monroe nu a fost elucidat niciodată

 

 

Pe 5 august 1962, la doar 36 de ani, actrița a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles, dezbrăcată, cu fața în jos în pat, cu un telefon într-o mână. Recipiente goale de pastile pentru depresie erau împrăștiate în jurul ei.

 

Marilyn Monroe a fost găsită decedată în pat

 

Menajera ei, Eunice Murray, a dormit în casa aceasteia în noaptea morții starului. Murray a declarat că s-a trezit la 3 dimineața și s-a îngrijorat când a văzut că lumina este încă aprinsă în camera vedetei. Ea a încercat să intre, însă ușa era încuiată. După ce a strigat și a bătut minute bune, ea l-a sunat pe Dr. Ralph Greenson, psihiatrul lui Monroe. Greenson a intrat pe fereastra dormitorului și a găsit-o decedată.

După o scurtă anchetă, poliția a concluzionat că moartea ei a fost cauzată de o supradoză administrată de sedative și că cel mai probabil este vorba despre o sinucidere. Fostul ei soț, Joe DiMaggio a trimis trandafiri la mormântul ei timp de 37 de ani, până când a murit și el.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Marilyn Monroe