Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden A fost inventat testul ADN care îţi arată cât vei trăi. Îl vei cumpăra?

A fost inventat testul ADN care îţi arată cât vei trăi. Îl vei cumpăra?

Un test AND care îţi arată cât timp vei mai trăi, va fi pus în vânzare în Marea Britanie, în acest an, la preţul de 435 de lire, informează Daily Mail. Criticii spun că noua dar şi controversata tehnologie deschide o cutie a Pandorei, întrucât companiile de asigurare pot cere teste înainte de a oferi cuiva o poliţă.

Totuşi, cercetătorii spun că testul poate oferi detalii vitale despre o serie de afecţiune relaţionate cu vârsta, de la boli cardio-vasculare până la Alzheimer şi cancer.

Cercetători medicali care au lucrat la această tehnologie spun că vor putea citi “vârsta biologică” a unei persoane, prin lungimea structurilor de la capătul cromozomilor, numite telomere.

Testul are o bilă neagră pentru că nu poate prezice numărul exact de luni şi ani pe care o persoană îi mai are de trăit.

Totodată, cercetătorii şi-au pus întrebări cu privire la etica testului, dacă tehnologia va fi folosită pretutindeni. Puşi în faţa veştii rele, nu se ştie cum ar putea reacţiona unii oameni la test.

“Ştim că persoanele care se nasc cu telemore mai scurte decât în mod normal, au o durată a vieţii mai scurtă. Dar nu ştim dacă telomere mai lungi oferă o viaţă mai lungă”, a spus inventatorul testului comercial, Maria Blasco, de la Centrul Naţional de Cercetare a Cancerului din Madrid, care a adăugat că testul este simplu, rapid şi foarte precis, şi poate detecta prezenta unor telomere periculoase.

Citeşte mai multe despre:   Test,   ADN