Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Această LEGUMĂ face cât 1000 de MEDICAMENTE! Îți VINDECĂ orice BOALĂ! Costă doar câțiva lei

Această LEGUMĂ face cât 1000 de MEDICAMENTE! Îți VINDECĂ orice BOALĂ! Costă doar câțiva lei

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2019, 10:43
Monden

Mulți români consumă această legumă, dar puțini știu câte beneficii are!

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Se folosește, de asemenea și în medicina naturistă pentru a trata mai multe boli și afecțiuni, conform revistasanatate.net.

Este vorba despre sfecla roșie.

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Culoarea rosie se datoreaza antocianinelor, substante care poseda proprietati anticancerigene puternice.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Sfecla mai contine si betaina, o substanta antiinflamatoare naturala care sprijina sanatatea sistemului cardiovascular. Aceasta leguma mai contine si vitaminele B1, B2, B12 si C, precum si minerale esentiale precum magneziu, potasiu, fosfor, cupru, iod si fier, fiind astfel si un remediu bun impotriva anemiei.

Sfecla se foloseste deseori in curele de detoxifiere. Aceasta contine antioxidanti puternici, precum si celuloza si pectina, un tip de fibre alimentare care imbunatatesc functia digestiva. Consumul regulat de sfecla previne si bolile hepatice, ajutand in special la prevenirea bolii de ficat gras. Sfecla sprijina si performanta sportiva, imbunatatind rezistenta la efort.

Sfecla stimuleaza circulatia sanguina, regleaza colesterolul si tensiunea arteriala si stimuleaza functia hepatica. Protejeaza vasele sanguine si incetineste procesul de imbatranire. Sfecla poate fi consumata fiarta, coapta sau in stare cruda.

Desigur, cel mai sanatos este sa mananci sfecla cruda si sa bei sucuri proaspete de sfecla. La prepararea sfeclei, nu arunca frunzele; adauga-le si pe ele la mancaruri, deoarece sunt foarte bogate in potasiu (644 mg. la ½ de cana).

Potrivit unor studii statistice, consumul de alimente bogate in potasiu si reducerea cantitatii zilnice de sodiu pot reduce riscul de boli cardiovasculare si de accidente vasculare cerebrale cu pana la 21%.
 

 
Loading...