Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden ”Actele sexuale pentru a avansa în carieră nu pot fi considerate viol” - Avocatul producătorului de film Harvey Weinstein

”Actele sexuale pentru a avansa în carieră nu pot fi considerate viol” - Avocatul producătorului de film Harvey Weinstein

Un articol de: - 04 Mar 2018, 19:13
Foto: lavanguardia.com Monden

Dacă o femeie "decide să aibă relaţii sexuale pentru a avansa în carieră", asta nu înseamnă că a fost vorba de "un viol", a susținut avocatul producătorului de film american Harvey Weinstein.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Ashley Judd, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune.

"Dacă o femeie decide că trebuie să aibă relaţii sexuale cu un producător de la Hollywood pentru a avansa în carieră şi dacă a făcut-o într-adevăr şi consideră acest lucru dezgustător, aceasta nu înseamnă că a fost vorba despre un viol", a declarat avocatul Benjamin Brafman, pentru The Times.

"Aţi luat o decizie voluntar că sunteţi pregătită să faceţi ceva care, la nivel personal, vă repugnă, dar cu scopul de a avansa în carieră", le-a transmis acesta femeilor care îl acuză acum pe Weinstein.

Totuși, a precizat Brafman, un astfel de comportament ”nu este o crimă”.

"Promovarea pe canapea nu a fost inventată de Harvey Weinstein. Industria cinematografiei avea această reputaţie încă de dinainte de a mă naşte eu”, a mai declarat Benjamin Brafman.

Citeşte mai multe despre:   Hollywood,   viol