Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden "Acțiunea tratează neglijența!": Sanda Nicola vorbeşte despre prevenirea cancerului de col uterin

"Acțiunea tratează neglijența!": Sanda Nicola vorbeşte despre prevenirea cancerului de col uterin

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine (ASLS) organizează cea de-a cincea ediție a  Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin. Scopul acesteia îl reprezintă deopotrivă tratarea neglijenţei şi oferirea posibilităţii de a face primul pas în prevenirea acestei boli tuturor studentelor din România.

Având ca slogan ”Acțiunea tratează neglijența!”, conferința din acest an are loc miercuri, 23 martie, ora 16:00, în Aula Magna din Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti. Invitatul special care va vorbi pe marginea acestei teme este jurnalista Sanda Nicola, prezentatoarea principalului jurnal de Ştiri al postului B1 TV.

Totodată, la conferinţa de miercuri participă dr. Anca Popa, medic primar obstetrică – ginecologie, Centrul Medical Medsana, dr. Oana Zaharia, medic specialist obstetrică – ginecologie, Centrul Medical Medsana şi dr. Doris Ionescu, medic specialist medicină de laborator, Asistent Universitar, Centrul Medical Medsana.

Statisticile din România în privinţa acestei boli sunt cât se poate de îngrijorătoare. La noi în ţară, cancerul de col uterin reprezintă a treia cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul pulmonar și cel de sân. În plus, România ocupă primul loc din Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.

Din cele aproximativ 500.000 de cazuri noi de cancer de col uterin diagnosticate în fiecare an, aproape 30% se înregistrează la femei cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, se mai arată în statisticile la nivel naţional.

În cadrul acţiunii organizate de ASLS, vor fi acordate prin tragere la sorţi 400 de teste gratuite Babeș-Papanicolau. Primele 200 de participante vor beneficia de insigna Perla Înțelepciunii, oferite de ECCA.
Citeşte mai multe despre:   cancer,   conferinta