Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Actorul Leonardo DiCaprio susține renunțarea la combustibilii fosili

Actorul Leonardo DiCaprio susține renunțarea la combustibilii fosili

Un articol de: - 23 Sep 2015, 15:49
Actorul Leonardo DiCaprio susține renunțarea la combustibilii fosili Foto: onuitalia.com Monden

Actorul Leonardo DiCaprio a participat la o reuniune organizată de peste 400 de instituţii şi 2.000 de persoane private care dispun de venituri totale de 2,6 trilioane de dolari şi care sprijină o iniţiativă ce vizează renunţarea la combustibilii fosili.

Un raport întocmit de mai mulţi experţi în domeniul investiţiilor arată că sumele obţinute din industria combustibililor fosili - petrol, cărbune şi gaze naturale - au crescut de 50 de ori în ultimul an, scrie Mediafax.

"Încălzirea globală afectează sever sănătatea planetei noastre şi a tuturor locuitorilor ei. Trebuie să facem tranziţia spre o economie bazată pe o energie curată, care nu se sprijină pe combustibili fosili, pentru că ei reprezintă principalul factor al acestei probleme globale", a precizat DiCaprio.

Guverne şi investitori din 43 de ţări şi-au luat angajamentul de a renunţa la sprijinirea organizaţiilor care se bazează pe combustibili fosili, inclusiv a municipalităţilor, fondurilor de pensii, asociaţiilor medicale şi bisericilor care fac acest lucru.

Citeşte mai multe despre:   reuniune,   investitii