Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Actrița Jennifer Aniston, acuzată de ipocrizie după un articol despre sexismul din mass-media

Actrița Jennifer Aniston, acuzată de ipocrizie după un articol despre sexismul din mass-media

Un articol de: - 15 Iul 2016, 17:49
Actrița Jennifer Aniston, acuzată de ipocrizie după un articol despre sexismul din mass-media Foto: latimes.ro Monden

Actrița Jennifer Anistion, cunoscută pentru rolul jucat în serialul "Friends" și căsătoria de 5 ani cu Brad Pitt, a postat un articol în Huffington Post în care a catalogat drept "absurde și deranjate" standardele de frumusețe impuse de societate și obiectificarea femeilor în mass-media. Ea a avut această reacție după ce s-a vehiculat că ar fi însărcinată, iar răspunsul în editorial a venit ca să nege informația și să critice pe cei care susțin teorii dăunătoare conform cărora o femeie nu ar fi îndeplinită dacă nu are copii și nu este însărcinată.

Acest articol i-a adus actriței reacții mixte, primind laude de la celebrități precum Mellisa McCarthy, Olivia Wilde sau Jason Bateman, dar și critici de la cunoscutul jurnalist Piers Morgan, care a și numit-o ipocrită că face astfel de comentarii, deși acceptă ca fotografiile sale să fie prelucrate pentru a părea perfectă pe copertele revistelor, astfel legitimând exact acele standarde pe care le critică acum, potrivit Adevarul.

„Există şi un alt motiv pentru care mass-media obiectualizează şi analizează în cele mai mici detalii femeile celebre şi motivul pentru care tinerele sunt confuze în privinţa a ceea ce înseamnă frumuseţea. Motivul este următorul: starurile ca Jennifer Aniston perpetuează în mod deliberat mitul «perfecţiunii» pozând pentru nenumărate coperte de reviste, iar în unele cazuri fotografiile sunt atât de prelucrate încât vedeta este practic de nerecunoscut." a scris jurnalistul în Daily Mail.

Piers Morgan în schimb i-a dat dreptate când a venit vorba de supărarea actriței de propagarea de zvonuri false despre ea. „Puţine lucruri sunt mai dureroase pentru o femeie decât ca oamenii să te întrebe dacă eşti însărcinată când nu e cazul. Evident că asta s-ar traduce prin «Eşti mai grasă decât de obicei!». Aşa că îi dau dreptate când spune că s-a săturat, pentru că trebuie să fie exasperant să-ţi vezi chipul în toate tabloidele alături de titlul «Jen va avea un copil», când, de fapt, nu va avea.“ a spus acesta.

Jurnalistul a dat o recomandare și rezolvarea nemulțumirile pe care vedeta le are. „O felicit pe Jennifer Aniston pentru că în sfârşit şi-a exprimat public îngrijorarea cu privire la toate aceste lucruri. Este o voce puternică şi va provoca o discuţie importantă. Dar, dacă într-adevăr vrea să facă diferenţa, ar putea să înceapă prin a ne lăsa să vedem cum arată în realitate pe coperta unei reviste. Atunci şi tinerele pentru care îşi face atâtea griji vor şti exact pe cine au drept model“, îşi încheie Morgan editorialul.

Citeşte mai multe despre:   critici