Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Adevăratul nume al lui Ion Ţiriac. Omul de afaceri a recunoscut că nu aşa îl cheamă în buletin

Adevăratul nume al lui Ion Ţiriac. Omul de afaceri a recunoscut că nu aşa îl cheamă în buletin

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Ian 2021, 12:30
Adevăratul nume al lui Ion Ţiriac. Omul de afaceri a recunoscut că nu aşa îl cheamă în buletin Monden

Acum, la 81 de ani, Ion Ţiriac a dezvăluit care este adevăratul său prenume. Chiar dacă toată viaţa a fost recunoscut în tenis şi în mediul de afaceri cu "Ion", numele primit de Ţiriac la botez este, de fapt, "Ioan".

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, a precizat că prenumele "Ioan" l-a primit de la tatăl său. "În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a spus Ion Țiriac la emisiunea „Rețeaua de Idoli” de pe TVR 1.

 

Şi Ion Ţiriac şi-a numit fiul "Ion"

 

Numele "Ion" e foarte apreciat în familia lui Țiriac. La rândul său, fostul jucător de tenis a dat același nume: pe primul lui fiu l-a numit Ion, iar pe fiica lui Ioana. 

Ion Ţiriac a avut o copilărie grea. Mai ale în timpul războiului, când familia lui a fost mevoită să părăsească Braşovul de teama bombardamentelor zilnice.

"În 1944 aveam 5 ani. Atunci am văzut pentru prima dată pâine. E foarte greu să vorbeşti despre aceste lucruri, să înţeleagă că n-ai văzut în viaţa ta pâine. Începuse războiul, eram la Braşov, ne retrăsesem într-un sat care se numea atunci satul Lunca. Acum se numeşte Săcele, mi se pare. Stăteam la nişte rude acolo pentru că Braşovul era bombardat în fiecare zi.

Tatăl meu era în război, a avut o permisie. A venit un om bine făcut, avea 1.87, îmbrăcat în haine militare şi avea în braţe această pâine. Şi atunci a fost prima dată când mi-aduc aminte că am mâncat pâine. Şi uite că am crescut, acum mă uit la pâine şi mă îngraşă”, a mai povestit Ion Țiriac pentru sursa citată.
 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   Ion Țiriac