Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19

Un articol de: Ramona Zaharia - 06 Aug 2020, 14:32
Adevărul despre soţul Andreei Esca: De ce Alexandre Eram a făcut o formă GRAVĂ de COVID-19 Monden

Vestea că Andreea Esca, alături de soţul şi fiul său au fost infectaţi cu noul coronavirus a şocat o ţară întreagă. Cu lacrimi în ohi, ştirista ProTV a mărturisit că tatăl copiilor ăi, Alexandre Eram a făcut o formă mai gravă a bolii şi se recuperează mai greu. Medicul specialist Mirabela caşcaval explică de ce soţul Andreei Esca a suferit o formă gravă de COVID-19, în ciuda faptului că era o persoană sănătoasă care făcea mult sport. 

 

Ce presupune sănătatea metabolică

Într-o postare pe Facebook, medicul explică enigma îmbolnăvirilor în formă gravă a unor persoane aparent sănătoase . "Cea mai periculoasă formă de obezitate este cea viscerală: slab pe dinafară, gras pe dinăuntru, deși indicele de masă corporeală ( Greutatea în funcție de înălțime) este în limite normale.", scrie dr. Mirabela Caşcaval, în opinia căreia soţul Andreei Esca "nu e sănătos metabolic".

"Sunt necesare 3 sau mai multe modificări din cele enumerate mai jos pentru a descrie sindromul metabolic, adică risc de evenimente cardiovasculare, diabet zaharat, cancere și mai nou risc de infecție serioasă cu CoV2", mai explică medicul. 

Totodată, dr. Mirabela Caşcaval susţine că în S.U.A., conform datelor oficiale din 2016, 88% din populație se încadrează în criteriile de sindrom metabolic, iar în România, deşi nu avem date oficiale, rata ar fi de 60-70%. 

 

Cum s-a manifestat boala în cazul lui Alexandre Eram

Potrivit Andreei Esca, soţul său a avut febră mare, grave probleme de respiraţie şi a pierdut în scurt timp peste 8 kg din masa musculară. 

 Plămânii lui au fost extrem de afectați, într-un timp extrem de scurt și a ajuns foarte repede la ATI unde a stat câteva zile (...) Atâta vreme cât putea să vorbească îmi spunea tot timpul „Nu mai pot” - povestea Andreea Esca.

Deoarece nu a răspuns pozitiv la niciunul din tratamentele clasice, medicii au decis să îi administreze plasmă autoimună, care în cazul său s-a dovdit salvatoare. Alexandre Eram, care a petrecut multe zile la terapie intensivă, a rămas însă cu sechele pulmonare, capacitatea de respirare autonomă refăcându-se mai greu. 

 

După 20 de ani...

Andreea Esca s-a căsătorit cu Alexandre Eram pe 29 aprilie 2000 la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, iar părinţi spirituali le-au fost Ana şi George Copos. Ei au devenit părinți de băiat și fată: Aris (n.: 24 iulie 2003) și Alexia Eram (n.: 31 august 2000). Soțul știristei de la Pro TV s-a născut în Statele Unite ale Americii. Mama lui Alexandre Eram este franțuzoaică, iar tatăl său este armean, de profesie arhitect. Soțul Andreei Esca și-a petrecut copilăria la Paris, capitala Franței rămânând orașul lui de suflet pe care îl vizita foarte împreună cu Andreea Esca și cei doi copii ai lor.

Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat