Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Andreea Esca, despre drama copilăriei sale: „Multe povești din copilăria mea erau despre bolnavi de cancer. Și nu aveau un final fericit”

Andreea Esca, despre drama copilăriei sale: „Multe povești din copilăria mea erau despre bolnavi de cancer. Și nu aveau un final fericit”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Sep 2020, 15:18
Andreea Esca, despre drama copilăriei sale: „Multe povești din copilăria mea erau despre bolnavi de cancer. Și nu aveau un final fericit” FOTO: Instagram: Andreea Esca Monden

Andreea Esca s-a decis să vorbească despre drama care i-a marcat copilăria. A hotărât să facă asta public printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook şi să dezvăluie ce se asunde de fapt în spatele zâmbetului pe care îl afişează zi de zi.

“Mama a fost asistent medical în Institutul Oncologic din București aproape toată viața. Multe povești din copilăria mea erau despre bolnavi de cancer. Și nu aveau un final fericit. Acum, datorită investigațiilor mult mai performante, cancerul de sân, de exemplu, poate fi învins dacă este depistat în fază incipientă. La fel și cel de col uterin. Doar că multe femei din România nu pot face aceste teste”, a scris Andreea Esca (48 de ani) pe pagina sa de Facebook.

Cancerul sau "boala secolului" afectează anual 80.000 de români, dintre care 140 mor zilnic. Statisticile sunt infiorătoare dacă ne gândim că 80% dintre cazuri sunt descoperite în stare avansată, stadiu în care tartamentul doar prelungeşte supravieţuirea.

Cea mai frecventă formă de cancer la femei este cancerul de sân, iar 7.000 de femei se îmbolnăvesc anual.