Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Divorțul anului... Andreea Esca, primele declarații: Există viață și după adulter...

Divorțul anului... Andreea Esca, primele declarații: Există viață și după adulter...

Un articol de: B1.ro - 27 Oct 2018, 09:48
Divorțul anului... Andreea Esca, primele declarații: Există viață și după adulter... Monden

Recent, Andreea Esca i-a luat un interviu lui Esther Perel, specialistă în probleme conjugale. Principalele teme de discuție ale interviului aufăcut referire la cum ajung cuplurile căsătorite să divorțeze și de ce înșală oamenii.    

Andreea Esca a stat de vorbă cu Esther Perel, autoarea cărții „Inteligența erotică”,tradusă și în română, care a făcut înconjurul lumii.

 Esther Perel a ajutat mii de cupluri și știe mai bine decât oricine de ce ajung oamenii să înșele și să divorțeze.

„Înainte construiam o căsnicie, formam o familie pentru supravieţuire, pentru adăpost şi hrană. Apoi am întâlnit conceptul de „romantism” şi am vrut companie, să simţim că aparţinem cuiva. Astăzi suntem conştienţi de prezenţa fiecăruia într-o relaţie, de ce putem face într-un cuplu: - Vreau să mă ajuţi, că în această relaţie, să devin cea mai bună versiune a mea”,a declarat Esther Perel. Aceasta a venit în România în urmă cu 39 de ani, la schi, dar a ajuns să îi cunoască destul de bine atât pe români cât și problemele lor.

Andreea Esca și Esther Perel au vorbit despre criza care apare în orice mariaj.

Perel susține că mariajul începe să scârțâie după primii trei ani: „Sunt de fapt două etape importante: primii 3 ani şi după ce pleacă copiii de acasă. Există o etapă a vieţii pe care noi o numim acum „vârsta mijlocie”, care nu exista înainte, pentru că se murea la această vârstă. Trăim de două ori mai mult decât în urmă cu 100 de ani. Acum vârsta mijlocie este momentul în care te întrebi: asta a fost tot? Se poate mai mult?” Am putea continua aşa pentru următorii 35 de ani şi pendulezi între ce ai pierdut, ce ai sperat să ai şi ceea ce ai putea avea încă”.

Principalele cauze ale divorțului sunt abuzurile, dar și „răcirea” dintre parteneri. Esther mai crede că oamenii ajung la divorț și pentru că au impresia că vor fi mai fericiți dacă „scapă” de soț/soție.

„Înainte oamenii divorţau pentru că nu erau fericiţi, acum divorţează pentru că vor să fie mai fericiţi decât sunt. Un alt motiv pentru care oamenii se despart este că se îndrăgostesc de altcineva, au trăit o viaţă plină cu cineva. Este foarte important să înţelegem că longevitatea nu este singurul element al succesului într-o căsnicie. Sunt mulţi dintre noi care au avut relaţii lungi şi nefericite. (…) Există viaţă după adulter pentru unii. Pentru alţii este că sărutul morţii, este sfârşitul. M-aţi întrebat despre o chestiune pe care am auzit-o de mai multe ori: „când înşeli simţi că trăieşti în sfârşit”, acelor oameni adulterul le legitimează plecarea din relaţie, pentru că este antidotul noţiunii de romantism, a devenit „cea mai înaltă formă de trădare”.

 

Citeşte mai multe despre:   Andreea Esca