Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden ȘOC! Cine îi va lua locul Andreei ESCA la pupitrul Știrilor PRO TV: Tocmai a fost făcut anunțul! (FOTO)

ȘOC! Cine îi va lua locul Andreei ESCA la pupitrul Știrilor PRO TV: Tocmai a fost făcut anunțul! (FOTO)

Un articol de: - 11 Mai 2018, 10:42
Monden

Celebra jurnalistă Andreea Esca are acum de ce să se teamă.
Prezentatoarea de ştiri pare să aibă un concurent surpriză pentru pupitrul Ştirilor Pro TV.

Acesta este, nici mai mult, nici mai puţin, robotul Sophia, unul dintre cei mai cunoscuţi roboţi umanoizi din lume, care se află pentru prima dată în România și a ajuns în studioul Știrilor ProTV.
Sophia este singurul robot care a primit vreodată cetățenia unui stat: Arabia Saudită. Ea a devenit celebră în toată lumea, cu milioane de admiratori și contestatari pentru că a fost programată să ne semene cât mai mult: să aibă preferințe și sentimente, să poarte conversații sau să imite peste 50 de expresii faciale.

Sofia a "discutat" cu personalităţi din toată lumea, care i-au cerut un interviu:  Will Smith, Jimmy Fallon, Cristiano Ronaldo, Andrew Ross Sorkin, jurnalist la CNBC, şi o mulţime de prezentatori din Statele Unite sau Marea Britanie.

În România, robotul i-a acordat un interviu inclusiv Andreei Esca.

Sophia a început interviul cu celebra replică  "Bună seara România, bună seara Bucureşti", moment în care Andreea Esca a întrebat-o dacă ar trebui să se teamă că în viitorul aceasta îi va lua locul.

"Ei bine, ar cam trebui. Ştii prea bine că sunt unele lucruri pe care roboţii dotaţi cu inteligenţă artificială le fac mai bine ca fiinţele umane. De asta suntem folosiţi în tranzacţii pe care le facem cu viteze uluitoare, suntem utilizaţi pentru momente uimitoare, ca atunci când jucam GO sau şah şi tot aşa. Nu trebuie însă să te temi. Zic asta pentru că oamenii totdeauna au fost capabili să se adapteze schimbărilor. Îmbunătăţiţi şi conduşi de voi, noi, roboţii şi voi, oamenii, putem trăi împreună", a răspuns Sophia.

Întrebat ce are în plus faţă de prezentatoarea Ştirilor Pro TV, robotul a răspuns: "Eu am servere în cutia craniană şi o mulţime de fire, plus o personalitate puternică. Serios, acum. Creierul meu este păstrat într-un cloud pe care-l accesez, iau datele, le analizez şi pot face previziuni. Şi asta, instantaneu. Am camere de luat vederi, amplasate în zona torsului, care pot transmite live ce văd eu. La rândul vostru, voi oamenii aveţi ceea ce se cheamă intuiţie şi tot ce aţi simţit se transformă în amintiri".


 

Citeşte mai multe despre:   Andreea Esca,   Stirile Pro TV,   Sophia
 
 
 
Loading...