Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Angelina Jolie a donat 200.000 de dolari pentru lupta împotriva rasismului. Prin această sumă de bani, actrița sprijină mișcarea „Black Lives Matter”

Angelina Jolie a donat 200.000 de dolari pentru lupta împotriva rasismului. Prin această sumă de bani, actrița sprijină mișcarea „Black Lives Matter”

Un articol de: Roxana Mirea - 05 Iun 2020, 17:29
Angelina Jolie a donat 200.000 de dolari pentru lupta împotriva rasismului. Prin această sumă de bani, actrița sprijină mișcarea „Black Lives Matter” FOTO: Hepta.ro Monden

După moartea lui George Floyd, care a decedat după ce un polițist din Minneapolis și-a presat genunchiul de gâtul acestuia timp de opt minute, o serie de proteste au pus stăpânire pe America. Decesul lui George Floyd a fost doar picătura care a umplut paharul pentru că acest caz nu a fost unul izolat. În acest context, mai multe celebrități s-au implicat, făcând donații către o serie de fonduri implicate în mișcarea „Black Lives Matter”. De data aceasta, li s-a alăturat și Angelina Jolie, care a donat o sumă considerabilă de bani pentru NAACP, o organizație ce luptă pentru drepturi civile din Statele Unite ale Americii.

 

Angelina Jolie a donat 200.000 de dolari către NAACP

 

Agelina Jolie a donat de ziua ei, care a avut loc joi, pe 4 iunie, suma de 200.000 dolari către NAACP, o organizație ce luptă pentru drepturi civile din Statele Unite, înființată în 1909, într-un efort bi-rasial de a promova justiția pentru afro-americani. Donația acesteia vine pentru a sprijini mișcarea „Black Lives Matter”, care a luat amploare după ce George Floyd a decedat după ce un polițist l-a imobilizat, presându-și genunchiul de gâtul victimei timp de opt minute, în ciuda faptului că acesta îi spunea că nu poate să respire.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Angelina Jolie a împlinit 45 de ani, iar în această zi, celebra actriță a lansat un comunicat de presă în care susține că trebuie să se unească cu toții pentru a rezolva erorile din societate pentru că niciun grup nu deține o serie de drepturi pe care să le aplice unui alt grup.

 „Drepturile nu aparțin niciunui anume grup care să le poată oferi unui alt grup. Discriminarea și impunitatea nu pot fi tolerate, definite sau justificate. Sper că suntem capabili, ca americani, să ne unim pentru a rezolva profundele erori structurale din societatea noastră”, a declarat Angelina Jolie.

„Sprijin Fondul de Apărare Juridică NAACP în lupta sa pentru egalitatea rasială, justiție socială și apelul său pentru o reformă legislativă urgentă”, a mai adăugat ea într-un comunicat de presă pentru Entertainment Tonight.

Angelina Jolie mai este implicată și în acțiuni umanitare, servește ca trimis special al Înaltei Comisii a Națiunilor Unite pentru Refugiați, iar de la începutul pandemiei de coronavirus s-a implicat activ prin donații către diverse organizații, potrivit Elle.

 

Lucruri mai puțin știute despre Angelina Jolie

 

Agelina Jolie adora reptilele atunci când era mai mică și avea ca animale de companie o șopârlă și mai mulți șerpi. De asemenea, aceasta a mărturisit că culoarea părului ei este de fapt blond, dar mama sa a început să o vopsească în culori mai închise de pe vremea când avea 4-5 ani și pentru că a crescut așa, i-a intrat în obișnuință.

 Vedeta a fost o adolescentă rebelă, a suferit de depresie, auto-vătămare și abuz de droguri și a fost  examtriculată de la școală la 14 ani. La aceea vârstă, Angelina Jolie a șocat cu schimbarea culorii părului în purpuriu și plecarea de acasă pentru a locui cu iubitul ei de la aceea vreme.

În 2013, Jolie a decizis să își facă o mastectomie dublă, pentru a preveni apariția cancerului la sân, deoarece medicii îi dădeau 87% șanse să dezvolte maladia.

 

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Angelina Jolie