Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Apocalipsa zombie: Cum să supravieţuieşti unei invazii a „morţilor vii”

Apocalipsa zombie: Cum să supravieţuieşti unei invazii a „morţilor vii”

Centrul pentru Controlul şi Prevenire Bolilor (CDC) din Statele Unite a creat un ghid cu sfaturi pentru populaţie în cazul unei invazii de zombii, creaturi fictive fără gândire reprezentând morţi reînviaţi care umblă printre cei vii, informează Daily Mail.

Specialiştii au creat astfel o trusă de prim ajutor în cazul unei „apocalipse zombie” şi îi sfătuiesc pe oameni să se îndrepte cât mai repede cu putiță spre un refugiu anti-zombie.

Trusa ar trebui să conțină apă, mâncare, medicamente, un radio pe bază de baterii, un cuțit și documente importante. Totodată, specialiștii nu recomandă împuşcarea morţilor vii

„Există tot felul de urgenţe pentru care trebuie să ne pregătim. Spre exemplu, apocalipsa zombie”, a delcarat specialistul CDC Ali Khan, care spune că întreaga campanie are scopul de a familiariza americanii cu tot soiul de ameninţări, precum cele care apar în sezonul uraganelor.

„Puteţi râde, dar atunci când se va întâmpla, veţi fi bucuroşi că aţi citit aceste informaţii şi poate chiar veţi învâţa nişte lucruri despre cum să vă pregătiţi pentru o adevărată urgenţă”, a afirmat specialistul.

Studiul postat pe blogul CDC a înregistrat joi atât de multe vizualizări, încât site-ul a căzut, cu doar două zile înainte de previziunea evangheliştilor potrivit căreia apocalipsa ar veni pe data de 21 mai.

„Dacă eşti pregătit de o apocalipsă zombie, vei fi pregătit pentru orice fel de dezastru natural”, a afirmat un purtător de cuvânt al CDC.

Aşa zişii „morţi vii” au devenit populari în anul 1968, odată cu succesul filmului „Noaptea morţilor vii” regizat de George A. Romero, în care un grup de persoane închis într-o fermă din Pennsylvenia este nevoit să supravieţuiască unui atac al zombilor devoratori de carne.

Citeşte mai multe despre:   sfarsitul lumii