Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Averea pe care a reușit s-o strângă Nicolae Ceaușescu. „Banii se află în Canada, iar suma este fabuloasă”

Averea pe care a reușit s-o strângă Nicolae Ceaușescu. „Banii se află în Canada, iar suma este fabuloasă”

Un articol de: Roxana Mirea - 13 Iul 2020, 23:47
Averea pe care a reușit s-o strângă Nicolae Ceaușescu. „Banii se află în Canada, iar suma este fabuloasă” Monden

Nicolae Ceaușescu a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989, iar pe 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați în cadrul unui proces sumar, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței. De-a lungul timpului, mulți s-au aflat pe urmele averii dictatorului care deținea sume importante de bani, dar și rezerve de aur.

 

O parte din datoria externă a României a fost plătită prin vânzarea de aur

 

În anul 1985, rezervele totale ale țării aveau o valoare de 1,4 miliarde de dolari, potrivit datelor oferite de Banca Mondială. Însă, în 1989, valoarea anuală a crescut până la 2,7 miliarde de dolari. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că o parte din datoria externă a României a fost plătită prin vânzarea unor cantități importante de aur, potrivit impact.ro.

„O parte din datoria externă a României a fost plătită prin vânzarea unei cantități de aur, deci s-a adeverit faptul că a scos de aici, de la Banca Națională, o parte din tezaurul de aur, l-a vândut în străinătate, a plătit datoria externă. Rezerva de aur a scăzut de la 100 de tone la 40 de tone, apoi, spre sfârșitul anului 1989, a răscumpărat 20 de tone de aur”, a declarat Mugur Isărescu într-o emisiune pentru Capital TV.

 

Banii lui Nicolae Ceaușescu se află într-un cont în Canada

 

Cu toate acestea, operațiunile de scoatere și vânzare a aurului au fost efectuate în mod legal. Drept urmare, însuși Nicolae Ceaușescu as semnat decretele. În ceea ce privește rezerva personală, se pare că acesta nu ar fi avut niciun kilogram de aur.

De-a lungul timpului, averea lui Nicolae Ceaușescu a fost intens studiată și discutată de jurnaliști și nu numai. Banii pe care îi avea dictatorul în conturi sunt greu de aproximat, însă jurnalistul Ștefan Stroe pare să fi descoperit că este vorba despre 100.000.000.000 de euro.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

De asemenea, jurnalistul a declarat, în cadrul unei emisiuni de pe Kanal D, că deține dovezi că banii lui Nicolae Ceaușescu se află într-un cont în Canada.

„Banii se află în Canada. Banca se numeşte «Royal Bank», iar suma este fabuloasă. Este vorba despre o sută de miliarde de euro. Multe oficialităţi au ştiu de acest cont. O să aduc dovezi în curând. Am certitudinea că acest cont este activ. Am numerele de cont, semnătura lui, banii sunt depuşi pe numele lui în 1981. Autorităţile trebuie să ia atitudine”, a spus jurnalistul.

 

Cine a fost Nicolae Ceauşescu?

 

A fost un politician român, secretar general al Partidului Comunist Român, șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989. La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN, semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. La 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați de acest tribunal în cadrul unui proces sumar, condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței. În iulie 2015, România a interzis prin lege "cultul lui Ceaușescu".

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ceausescu,   avere