Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Azi trebuia sa fie ziua de naștere a lui Ioan Gyuri Pascu. Lucruri mai puțin știute despre regretatul actor român

Azi trebuia sa fie ziua de naștere a lui Ioan Gyuri Pascu. Lucruri mai puțin știute despre regretatul actor român

Un articol de: Catinca Giosanu - 31 Aug 2020, 17:11
Azi trebuia sa fie ziua de naștere a lui Ioan Gyuri Pascu. Lucruri mai puțin știute despre regretatul actor român Sursa Foto: www.impact.ro Monden

Astăzi trebuia să fie ziua lui Ioan Gyuri Pascu. Actorul român ar fi împlinit 59 de ani. El s-a născut pe 31 august 1961 în Agnita (azi în județul Sibiu), într-o familie româno-maghiară. A devenit cunoscut datorită rolurilor pe care le-a avut în grupul de umor Divertis.

Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. Regretatul artist s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. 

Actorul român s-a stins din viață, în anul 2016, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. Cu ceva timp înainte de moarte, se retrăsese din viața artistică din cauza problemelor de sănătate. Reamintim faptul că el trecuse pe lângă moarte în 2010 atunci când a suferit un atac cerebral.

 

 

Lucruri mai puțin știute despre regretatul actor român

 

 

Pe vremea când era doar un copil, Gyuri Pascu a cochetat cu muzica, iar la vârsta de nouă ani a început să studieze pianul. Tot atunci, a început să cânte în corul școlii, amuzându-și colegii cu vocea sa de soprană, cu care imita artiști precum Dida Drăgan și Aura Urziceanu. În clasa a cincea, el s-a îndrăgostit de handbal, dar și de chitară, instrument pe care tatăl său i l-a făcut cadou. În anul 1977, Ioan Gyuri Pascu asista la concertele Cenaculului Flacăra, iar în același an și-a făcut debutul în actorie.

În anul 1986, Ioan Gyuri Pascu avea să-i cunoască, la Cluj,  pe cei care i-au devenit colegi în grupul de umor Divertis. La acel moment, grupul dădea reprezentații de satiră politică subtilă la adresa regimului Ceaușescu. Un an mai târziu, actorul a dat prima reprezentație în cadrul Divertis.În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum "O vară de neuitat" – în regia lui Lucian Pintilie şi în "Occident"– regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum "Take, Ianke şi Cadîr", asigurând şi coloana sonoră pentru unele din ele.

 

 

Soția lui Ioan Gyuri Pascu nu este de acord cu comemorarea fostului membru al trupei Divertis: ”El avea o vorbă: să te bucuri de ziua ta de naștere”

 

 

Soția regretatului actor, Daniela Maria Marin, a mărturisit că nu își dorește o comemorare a tragicului eveniment. Femeia pare încă afectată de dispariția nefirească a fostului actor. Acesta a fost membru al trupei Divertis, și mai apoi a făcut parte din grupul Divertis. 

Ioan Gyuri Pascu s-a stins în urmă cu 4 ani, suferind și de diabet. În luna mai din 2010, comediantul mai suferise un alt infarct, astfel că se știa cu probleme de ordin cardiac.

„El avea o vorbă: să te bucuri de ziua ta de naștere, să te bucuri că te-ai născut acum cât trăiești că după ce mori nu mai ai cum. Drept pentru care tot ceea ce am făcut pentru Gyuri a fost pentru ziua lui naștere.

Avem un cult al comemorărilor, dar pentru mine el nu are cum să moară de fapt, el trăiește prin ce a lăsat în urmă. Cred că de ziua lui este extraordinar de frumos să ne amintim de ce a făcut: a cântat, a jucat, a scris cărți, comentarii de sport, o grămadă de lucruri”, a declarat soția lui Ioan Gyuri Pascu, conform Impact.ro.

Citeşte mai multe despre:   Ioan Gyuri Pascu