Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Bei berea din STICLĂ? Şigur nu ştii că ţi se poate întâmpla asta...

Bei berea din STICLĂ? Şigur nu ştii că ţi se poate întâmpla asta...

Un articol de: B1.ro - 02 Iul 2019, 10:14
Bei berea din STICLĂ? Şigur nu ştii că ţi se poate întâmpla asta... Foto: Pixabay Monden

Cercetători de la Universitatea din Plymouth, Marea Britanie, au observat că sticlele de bere, vin și băuturi spirtoase conțin niveluri potențial dăunătoare de elemente toxice.
LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

Studiul lor are la bază teste pe sticle și pe decorațiunile de pe acestea, procurate din magazine și supermarketuri, informează sciencedaily.

Cercetarea, publicată în Știința și Tehnologia Mediului, a fost realizată de Andrew Turner, profesor specializat în Geochemie acvatică și Stiința poluării la Universitatea din Plymouth.
DOLIU LA ANTENA 3! A MURIT ÎN TIMP CE SE AFLA ÎN DIRECT! E TRAGEDIA MOMENTULUI

Echipa sa a demonstrat că elemente precum cadmiu, plumb și crom sunt prezente în sticle, dar la concentrații în care riscurile pentru mediu și pentru sănătate au fost considerate ca fiind de mică importanță. Însă, în decorațiunile de pe sticle – smălțuite – au descoperit concentrații mari de cadmiu (de până la 20.000 de părți per milion) la unele băuturi spirtoase, dar și la bere și vin - unde concentrațiile de plumb au fost până la 80.000 ppm.