Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Medicii au făcut anunțul trist: Din păcate e adevărat, boala actorului Mihai Bendeac e incurabilă...

Medicii au făcut anunțul trist: Din păcate e adevărat, boala actorului Mihai Bendeac e incurabilă...

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 10:15
Medicii au făcut anunțul trist: Din păcate e adevărat, boala actorului Mihai Bendeac e incurabilă... Galerie foto (1) Monden

Mihai Bendeac a dezvăluit că, deși face mii de români să râdă, suferă de o boală despre care puțini oameni știu și care îl macină de o viață, anunță evz.ro.

Aflat într-un moment de sinceritate, îndrăgitul actor a postat pe Facebook un mesaj emoționant în care explică cum a fost nevoit să trăiască ani de zile cu depresia.

„NU sunt ateu! Din contră...Am studiat cât am putut fizica cuantică. Depresia cu care trăiesc de o viață m-a împins la întrebări și căutări. Aceste căutări m-au adus, repet, la fizică, istorie, chimie, filosofie, religie. Concluzia mea? Divinitatea există. Punctul incipient. Generatorul infinitului (consider infinitul ca unică și incontestabilă constantă). Dar consider, totodată, orice formă de religie ca fiind o manipulare jegoasă. Și, în urma reacțiilor de după ultimul episod «Băieți de oraș», consider că decizia mea de acum 15 ani de a renunța la religia ortodoxă în care am fost botezat, a fost o decizie bună. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate cretină, absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o «greșeală» a cuiva...Așa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea, mă piș pe ea. Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad. Dar...«Divinitatea», «Creatorul», «Punctul incipient», «Karma», «Lord-ul» meu ar fi râs cu lacrimi la acest episod. Mi-e milă de voi. Și de teama voastră imaginară vizavi de un Dumnezeu care, în vechiul testament, pune o haită de lupi să ucidă niște copii..”, a spus actorul.Mai mult decât, Mihai Bendeac a vorbit un pic mai în detaliu despre credința sa, precum și de sacrificiile pe care le-a făcut de-a lungul timpului.

„Eu cred în lucruri simple, nu în religii. Cred în bunătate, în milă față de orice ființă, în dreptate. Asta e religia mea. Nu mai caut răspunsul. L-am aflat acum câteva luni. Acum, am un singur gând ce mă ajută să lupt cu boala asta sinistră numită depresie: să aduc bucurie. Prin profesia mea. Visez artă de când mă știu. Și mi-am sacrificat totul pentru ea: viață, familie, sănătate. Fă ce iubești până te omoară. Altminteri, mori acum. Noapte bună, copii”, a conchis Mihai Bendeac mesajul emoționant.

 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Bendeac