Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Amenzi în cazul botezului cu 300 de petrecăreți. Polițiștii au constatat că evenimentul a încălcat restricțiile impuse de pandemie

Amenzi în cazul botezului cu 300 de petrecăreți. Polițiștii au constatat că evenimentul a încălcat restricțiile impuse de pandemie

Un articol de: Beatris Ionita - 06 Iul 2020, 19:53
Amenzi în cazul botezului cu 300 de petrecăreți. Polițiștii au constatat că evenimentul a încălcat restricțiile impuse de pandemie Galerie foto (1) Monden

Răsturnare de situație în cazul petrecerii de botez de sâmbătă seara, care a avut loc într-un restaurant din Otopeni și la care au partcipat 300 de invitați, în ciuda restricțiilor impuse de starea de alertă în care se află România din cauza pandemiei de COVID-19.

 

 

Politiștii au constat că botezul încălca restricții impuse de pandemie, chiar dacă inițial au susținut contrariul

 

 

Dacă inițial polițiștii au susținut că regulile de siguranță sanitară au fost respectate întocmai și că în local au fost 3 petreceri diferite, motiv pentru care nu au aplicat nici o amendă, în urma cercetărilor mai amănunțite au constat că lucrurile au stat cu totul altfel.

Filmările care au fost postate pe rețelele sociale sunt dovada de netăgăduit că botezul copilului omului de afaceri cunoscut drept Vali Țigănime a încălcat prevederile legale, motiv pentru care atât organizatorul cât și beneficiarul au fost amendați.

 

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

 

Potrivit comunicatului de presă transmis de Poliția Ilfov, organizatorul a primit o contravenție de 7.500 de lei iar Directia de Sanatate Publica Ilfov a solicitat suspendarea activitatii, în timp ce Vali Tigănime a fost sancționat cu o amendă de 2.500 de lei, în timp ce se încearcă identificarea celor care au participat la eveniment.


"Din verificarile efectuate de catre politistii ilfoveni, a rezultat faptul ca in data zilei de 4 iulie a.c., intr-o unitate de profil, de pe raza orasului Otopeni, a fost organizata o petrecere privata, in baza unui contract, potrivit caruia era permis accesul unui numar de 20 de persoane intr-un spatiu inchis si 50 de persoane pe terasa aferenta salonului.
Potrivit afirmatiilor organizatorului evenimentului, a rezultat faptul ca din cauza conditiilor meteo nefavorabile aparute pe timpul desfasurarii evenimentului, acesta a permis accesul persoanelor din exterior in interiorul salonului, inregistrandu-se astfel o aglomerare de persoane, fara a fi respectate normele legale.

In urma activitatilor specifice efectuate, politistii orasului Otopeni au aplicat sanctiuni contraventionale, conform Legii 55/2020, cu amenda in valoare de 7500 de lei pentru organizatorul evenimentului si o sactiune contraventionala, aplicata beneficiarului, conform Legii 55/2020, cu amenda in valoare de 2500 de lei. Totodata, Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a sesizat Directia de Sanatate Publica Ilfov, solicitandu-i suspendarea activitatii societatii organizatoare",
a transmis Politia Ilfov.

 

 

Poliția Ilfov a susținut inițial că nu au fost încălcate resticțiile împotriva pandemiei

 

 

„Nici nu știu dacă e în Ilfov localul, o să mă interesez. Oricum, pe grupul nostru nu a fost nicio comunicare legată de așa ceva”, a fost reacția Anei Maria Ciolcă, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov. Ceva mai târziu, ea a revenit cu o altă declarație: „Din ce am înțeles, regulile au fost respectate și nu a fost nicio reclamație. Au fost trei petreceri în acea locație, mesele au fost puse la distanță de un metru și jumătate, cel puțin așa a transmis reprezentantul salonului de evenimente”.

Contactat de Libertatea, Nicușor Stan, patronul Ambasad`Or, susține că nu cunoaște detalii despre petrecere, „dar nu se poate să nu se fi respectat regulile”. Ulterior, nu a mai putut fi contactat.

„Mesele au fost puse la distanța de un metru și jumătate, s-au respectat regulile. Pe de altă parte, pot exista și episoade de cinci-zece minute când oamenii se apropie unul de altul. A fost o petrecere de familie, din instinct te duci să te mai îmbrățișezi cu cineva”, a mai declarat Nicușor Stan, patronul Ambasad`Or.