Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cadoul CIUDAT primit de Regină în ziua NUNŢII, acum 72 de ani! Pe atunci era ceva extrem de sexy… (FOTO)

Cadoul CIUDAT primit de Regină în ziua NUNŢII, acum 72 de ani! Pe atunci era ceva extrem de sexy… (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 24 Ian 2019, 16:39
Cadoul CIUDAT primit de Regină în ziua NUNŢII, acum 72 de ani! Pe atunci era ceva extrem de sexy… (FOTO) Monden

La nunta Elisabetei a Marii Britanii cu Prinţul Philip, din 1947, au participat mii de persoane din toate colţurile lumii. Tinerii căsătoriţi au fost copleşiţi de cele peste 2500 de cadouri primite în ziua nunţii, pe care coroana britanică le păstrează şi astăzi, la peste 70 de ani de la acel moment, expuse la Palatul St. James.
Printre multele cadouri s-au numărat şi unele inedite, trimise special pentru viitoarea regină, cum ar fi dresurile. Biograful Robert Lacey a povestit că Regina Elisabeta a primit în ziua nunţii ei cu Prinţul Philip sute de dresuri de nailon: ”Un lucru încântător este că, din 2500 şi ceva de cadouri de nuntă, câteva sute au fost dresuri de nailon, pe care doamnele din ţară s-au gândit să le trimită prinţesei.”

De ce au ales supuşii să trimită un astfel de cadou? Ei bine, explicaţia are de-a face cu faptul că la acea vreme, în timpul războiului, hainele erau raţionalizate. Asta înseamnă că unele obiecte vestimentare, precum dresurile, nu erau chiar uşor de găsit. Ba mai mult, acestea erau considerate produse de lux.

Din cauza austerităţii de după război, n-a mirat pe nimeni că printre cadouri s-au numărat o ladă cu mere, 500 de conserve de ananas,12 sticle de gin de porumb”, se arată în documentarul „The Majestic Life of Queen Elizabeth II”.  

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   Queen Elizabeth