Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Moș Nicolae se apropie cu pași repezi! Tradiții și superstiții. Cum trebuie să fie ghetuțele

Moș Nicolae se apropie cu pași repezi! Tradiții și superstiții. Cum trebuie să fie ghetuțele

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2019, 10:12
Monden

Imediat cum iarna se instalează peste România, copiii devin extrem de nerăbdători pentru că știu că se aproapie Moș Nicolae, de altfel, luna decembriemai este numită și luna cadourilor. 

CUTREMUR ÎN LUMEA MANELELOR! LACRIMI PENTRU NICOLAE GUȚĂ! S-A AFLAT TOTUL DESPRE CANCERUL LA GÂT GALERIE FOTO)

Cei mici sunt nerăbdători să își pregătească ghetuțele pentru a-l întâmpina pe Mos Nicolae, așa cum se cuvine. 

Conform tradițiilor românești, Moș Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpada care cade la începutul iernii, ajută pe toți cei nevoiași, orfanii și văduvele, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec, protejează soldații pe timp de război.

 

DEZVĂLUIRI INCENDIARE! RAMONA GABOR, DEZMĂŢ TOTAL ÎN DUBAI! IRINEL COLUMBEANU A TURBAT CÂND A VĂZUT IMAGINILE! ASTA DA BOMBĂ (GALERIE FOTO)

Oferirea de cadouri a devenit o tradiție de Sfântul Nicolae, în seara de 5 spre 6 decembrie, fiind cea mai așteptată seară de către cei mici, în fiecare an, deci și în 2019.  Copiii lustruiesc ghetuțele, pregătesc cizmulițele și îl așteaptă cuminți pe Moș Nicolae, scrie cancan.ro. 

În religia ortodoxă, Sfântul Nicolae a fost învestit cu rolul de ocrotitor al familiei, de aceea, el intervine în educaţia copiilor. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, cei mici pot primi fie o nuieluşă, dacă nu au fost cuminţi, fie dulciuri şi alte daruri, dacă merită.

 

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! VALENTINA PELINEL I+A SPUS ADIO! A VĂZUT IMAGINILE SCANDALOASE CU CRISTI BORCEA! E ŞOCUL ANULUI! (GALERIE FOTO)

 

Mai mult, Sfântul Nicolae are mereu cu el o carte în care sunt trecute toate faptele copiilor, fie ele bune sau rele. Iar dacă cei mici nu au fost mici, ei primesc nuielușe, cartofi sau cărbuni, în funcție de tradiție. În unele părți ale lumii, copiii se îmbrăca în Moș Nicolae și colindă toate casele vecine în timp ce gazdele le oferă dulciuri.

În Europa, în preajma secolului al XII-lea, ziua de Sfântul Nicolae a devenit atât ziua darurilor, cât și a activităților caritabile.

CUTREMUR LA ASIA EXPRESS! ALEX VELEA A CEDAT! ANTONIA A FĂCUT ANUNŢUL DISPERAT (GALERIE FOTO)

Și pentru că în România, dar și în lume, numărul celor care îi poartă numele este foarte mare, se trimit mesaje și urări de Moș Nicolae. 

Preoţii susţin că Sfântul Nicolae ar putea fi socotit adevăratul Moş Crăciun, şi asta pentru că Nicolae este, într-adevăr, un aducător de daruri.

Despre Sfântul Nicolae se mai spune că este iscoada lui Dumnezeu pe lângă drac, că ajută văduvele şi orfanii, dar şi fetele sărace la măritat. Tot el este stăpânul apelor şi îi salvează de la înec pe navigatori, apără soldaţii pe timp de război şi de aceea este invocat în timpul luptelor. În Transilvania, Moş Nicolae este numit Sân-Nicoară şi este unul dintre cei mai populari sfinţi. O legendă ardeleană spune că Sân-Nicoară poate fi văzut în noaptea de Anul Nou în lumina mare, când cerurile se deschid de trei ori.

 
Loading...