Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Ce cărţi a scris frumoasa prezentatoare TV, Laura Nureldin (FOTO)

Ce cărţi a scris frumoasa prezentatoare TV, Laura Nureldin (FOTO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 31 Iul 2020, 13:12
Ce cărţi a scris frumoasa prezentatoare TV, Laura Nureldin (FOTO) Galerie foto (5) Monden

Cunoscut şi îndrăgit om de televiziune, Laura Nureldin şi-a făcut timp şi pentru a scrie romane fantasy. Are deja publicate cinci cărți, toate la editura Herg Benet, şi va continua să ne încânte şi cu alte creaţii literare.

Nu scrie cu un scop anume, nu (mai) speră să se îmbogăţească din asta, ori să ia vreun Nobel. Scrie seara, uneori cu ritmul de “două pagini la un pahar de vin”, după cum glumea într-un interviu mai vechi.

Laura s-a născut la Iași, fiică a unei profesoare de engleză și a unui tânăr sudanez. A trăit toată viața în București, iar în Sudan nici nu a ajuns vreodată. Vorbeşte italiana, engleza, spaniola, dar nu şi araba seminatală. Ştie însă – şi ne spune şi nouă - că Nureldin înseamnă „Lumina credinței” în ţara de unde i se trage numele.

Lucrează în televiziune de 18 ani, iar de la 1 august revine pe micul ecran ca prezentator al Observatorului de weekend, la Antena 1. Dar despre Laura care scrie ne preocupăm astăzi.

Cărţile şi le-a scris direct în engleză, apoi le-a tradus singură în română.

"Am scris de când mă știu. Pe pereți, pe hârtie, în desfășurătorul de jurnal, pe blog. Acum, la „bătrânețe”, m-am apucat de scris povești", mărturisea vedeta Antenei 1. 

Să vedem ce cărţi a scris frumoasa prezentatoare TV!

 

Regii timpului

Este romanul de debut, scris în două luni, cu personaje reale pentru care autoarea s-a documentat serios. Pe scurt, tâinăra Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre,ajunge graţie unui experiment de laborator în Persia Antică a mărețului şi carismaticului Xerxes. Cei doi pun de-o fabuloasă poveste de dragoste şi de-un savuros schimb de informaţii şi tehnologie peste timp…   A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

 

Demoni

Seria Demoni are deja două volume publicate, iar în septembrie este aşteptat cel de-al treilea. Demoni acoperă axa vrăjitoriei, a căderii îngerilor, a delimitării binelui de rău. În jurul acestor teme oscilează puterile naturii: apa, focul, vântul şi pământul. La cele primordiale însă, se va mai alătura o putere – pe care o puteţi descoperi păşind alături de eroina Lisa în călătoria ei spre descoperirea de sine şi în lupta contra răului şi a omniprezentului demon Yadiel.

…nu toţi îngerii sunt buni şi nu toţi demonii sunt răi. Era vorba despre alegeri. Mereu.

 

Revertis

Romanul debutează cu Lauren, vampirița care și-a ascuns adevărata identitate sub diverse nume de-a lungul perioadei de când a fost transformată și care trăiește acum în secolul XXI, cunoscută drept cea mai bună organizatoare de evenimente din New York. Acțiunea se desfășoară pe două planuri – unul urmărește prezentul, iar cel de-al doilea reprezintă o incursiune în trecut, realizată pe baza amintirilor personajelor. 

 

V

„V” îşi plaseazănaraţiunea tot în universul vampirilor, fiind o lectură delicioasă, care ne arată că o eternitate nu este de ajuns atunci când vine vorba de dragoste și că nu te poți sătura de persoana iubită chiar dacă ai petrecut alături de ea secole…  

 

"Laura Nureldin, povestașă. Mă bucur să vă cunosc"

Despre modul cum scrie, Laura a povestit într-un interviu acordat revistei Metropolis:

"Seara, noaptea. Ziua editez. Totdeauna am funcționat așa… Programul riguros pentru scris mi se pare moartea creativității. În momentul în care începi să-l privești ca pe o temă pentru acasă sau ca pe un job – repet, vorbesc despre mine –, moare."

Şi tot Laura mărturisea pe pagina dedicată cărţilor sale, de la Editura Herg Benet:

"E foarte mișto să termini de scris o carte și, la sfârșit, s-o recitești cu ochi de cititor proaspăt ieșit din transă. E mișto să fii povestaș, vorba lui Llosa."

Bine ai revenit pe micul ecran, Laura! Dar când ieşi din emisie, mai povesteşte...