Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Căsătoria între homosexuali, susținută de 53% dintre americani. Democrații, mai „liberali” decât republicanii

Căsătoria între homosexuali, susținută de 53% dintre americani. Democrații, mai „liberali” decât republicanii

Majoritatea americanilor susține ideea de căsătorie între persoanele de același sex, potrivit unui pol realizat de Gallup.

Se pare că 53% din americani sunt de acord cu căsătoria cuplurilor de homosexuali, asta după ce același pol realizat anul trecut de Gallup indica un procent de aproximativ 42% în favoarea acestor căsnicii.

Creșterea bruscă de 9% se datorează democraților (de la 56% la 69%) și independenților (de la 49% la 59%) , în timp ce doar 28% dintre republicani sunt de acord cu căsătoriile între persoanele de același sex.

Totodată, și alte poluri realizate de ABC/Washington Post, CNN și Public Religion Research Institute indică faptul că peste 50% dintre americani susțin această idee.

„În acest moment, schimbările susţinute de legi şi constituţii care permit căsătoriile între persoanele de acelaşi sex în anumite state pot lua o formă în acea schimbare aparentă în ceea ce priveşte sentimentul naţional”, arată studiul Gallup.

Citeşte mai multe despre:   americani,   homosexuali