Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cât costă o noapte într-o cameră într-un hotel de lux din Mamaia. Dan Negru, stupefiat

Cât costă o noapte într-o cameră într-un hotel de lux din Mamaia. Dan Negru, stupefiat

Un articol de: Andi Miron - 21 Mai 2020, 20:50
Cât costă o noapte într-o cameră într-un hotel de lux din Mamaia. Dan Negru, stupefiat foto: Pixabay Monden

Nu mai este mult până la redeschiderea sezonului estival. Proprietarii de hoteluri, terase, baruri și restaurante și-au pregătit deja ofertele: unele mai accesibile, altele mai puțin. Dan Negru și-a manifestat nemulțumirea cu privire la politica pe care o abordează unele unități de cazare, din zona „de lux”.

Dan Negru a studiat prețurile din stațiunile de la malul mării, pentru sezonul 2020. În opinia omului de televiziune, în multe dintre cazuri, tarifele de la Marea Neagră sunt prohibitive.

 

Dan Negru: „965 de euro/noapte?"

 

„Oferta” care l-a determinat să reacționeze pe Dan Negru a fost un hotel din Mamaia Nord. Pentru o noapte de cazare, turiștii trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 965 de euro, adică 4.771 de lei, cu 1.400 de lei peste salariul lunar mediu net în România. Dacă plănuiești o vacanță prelungită și vrei să te cazezi 30 de zile la hotelul din Mamaia Nord, ai nevoie de aproape 30.000 de euro, contravaloarea unei garsoniere noi în București. 

 „Grecii și bulgarii își deschid litoralul de la 1 iunie și i-au invitat și pe români sa o facă, dar oficialitățile zic că ‘românii vor prefera turismul românesc vara asta. Deci asta însemnă ‘consumați produse românești’? În Grecia sau Bulgaria, cazurile de îmbolnăviri sunt cu mult sub România! Adică, ăia ar trebui să se sperie de noi și nu invers. Închideți granițele și consumați produsele românești ale ălora care au dat tunuri și au acu' hotelurile lui Ceaușescu. Pe 5 iunie am găsit o ofertă la Mamaia. 965 euro/ noapte?”, a notat Dan Negru pe pagina sa de Facebook. 

 

Când se vor redeschide terasele, restaurantele și plajele

 

Terasele din România se vor redeschide de la 1 iunie, cu respectarea unor recomandări specifice pentru a limita răspândirea COVID-19, în timp ce restaurantele și plajele vor putea primi turiști din 15 iunie, a declarat Răzvan Pârjol, secretar de stat responsabil cu turismul în Ministerul Economiei, pentru G4Media.ro.

„Acesta este planul, e dorința noastră – oficiali și reprezentanți ai sectorului, și vom monitoriza situația epidemiologică din această perioadă pentru a putea respecta termenele”, a declarat Pârjol.

Secretarul de stat a subliniat că măsurile de distanțare fizică pentru terase, restaurante și plaje au fost stabilite cu patronatele din sector încă din 24 aprilie.

„Nu mi-aș dori să devenim atât de restrictivi, încât să devină un chin reluarea activității în acest sector. Va fi vorba despre reguli de bun simț”, a adăugat Răzvan Pârjol.

Citeşte mai multe despre:   Dan Negru,   turism,   COVID-19,   Mamaia