Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cătălin Botezatu, prins cu minciuna: Nu a studiat la Institutul de Design din Milano!

Cătălin Botezatu, prins cu minciuna: Nu a studiat la Institutul de Design din Milano!

Designerul român Cătălin Botezatu a fost prins cu minciuna de jurnaliştii de la Academia Caţavencu, care au început o anchetă în arhivele Institutului European de Design din Milano, descoperind că Botezatu nu figurează în registrele instituţiei.

Creatorul de modă susţinea pe site-ul său că a studiat moda la Milano, la Institutul European de Modă, unde l-a avut profesor pe celebrul designer Gianni Versace.

"Fascinat de arta construcţiei vestimentare şi sedus de frumuseţea femeii, Botezatu s-a hotărât să urmeze cursurile Institutului European de Modă din Milano, unde l-a avut ca profesor pe regretatul stilist Gianni Versace, care şi-a lăsat amprenta pe multe din viitoarele sale creaţii. Impresionat de talentul elevului său, creatorul italian l-a ales să lucreze timp de şase luni în celebrele Ateliere Versace de la Milano", se menţionază pe site-ul designerului român.

Jurnaliştii de la Academia Caţavencu infirmă aceste informaţii, spunând că Botezatu nu a studiat niciodată la institutul lui Versace, care se numeşte de fapt “Institutului European de Design”, şi nu „Institutului European de Modă”, după cum susţine Botezatu pe site-ul său.

Mai mult, jurnaliştii au contactat institutul, cerând informaţii despre activitatea designerului român. Răspunsul  instituţiei a fost: “Ca urmare a cererii dumneavoastră, colegele mele de la «Pedagogie» au făcut o cercetare minuţioasă în arhivele noastre, dar nu au reuşit să găsească nimic despre Cătălin Botezatu. Nu există nici o urmă a înscrierii sale la IED şi, bineînţeles, nici a vreunei posibile diplome obţinute de la noi“, se arată într-un document citat de Academia Cațavencu.

Contactată de jurnaliști, Doina Levintza a refuzat să facă vreun comentariu în aces sens, declarând că subiectul nu o interesează și sfătuindu-i pe aceștia să ceară opinia unor zia­rişti de modă.

Medine Pop, jurnalist de modă la pretapro­tester.com, a declarat că “nu este nimic mai mult decât un impostor susţinut de anturajul său «interlop», pentru a pătrunde în acea pătură socială în care succesul său nu avea cum să fie altfel decât garantat”.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Botezatu,   Milano