Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Catherine Zeta Jones, soţia actorului Michael Douglas, suferă de tulburare maniaco-depresivă

Catherine Zeta Jones, soţia actorului Michael Douglas, suferă de tulburare maniaco-depresivă

Actriţa Catherine Zeta Jones este sub tratament medical după ce a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, cunoscută şi sub denumirea de tulburare maniaco-depresivă, informează BBC.

Zeta Jones, în vârstă de 41 de ani a decis să fie tratată după ce aceasta a luptat îndelung cu boala soţului ei, Michael Douglas, respectiv cancer la gât.

"După stresul prin care a trecut anul trecut, Catherine a decis să fie internată într-o clinică de psihiatrie pentru a-şi trata boala. Cu toate acestea, ea se simte bine şi abia aşteaptă să înceapă următoarele filmări", a declarat managerul actriţei, Cece Yorke.

Mark Davies, un doctor din cadrul Institutului de Sănătate Rethink a mărturisit că actriţa dă dovadă de curaj, întrucât nu s-a ferit să ascundă tulburarea sa bipolară.

"Deşi se va simţi vulnerabilă şi va trece printr-o perioadă mai sensibilă, Zeta Jones va avea un mare impact asupra celorlalte persoane care suferă în linişte", a adăugat Mark Davies.

Potrivit sursei precizate, în septembrie anul trecut, soţia lui Michael Douglas a fost nemulţumită de incapacitatea doctorilor de a depista mai repede cancerul de care soţul ei suferă.

Catherine Zeta Jones este cunoscută pentru rolul său impresionant din filmul Chicago, câştigător al premiului Oscar. De asemenea, actriţa a mai câştigat premiul BAFTA pentru aceaşi categorie, respectiv, cea mai bună actriţă într-un rol secundar.

Boala maniaco-depresivă se referă la starea care oscilează între "urcuş" (maniac) şi "coborâş" (deprimat) exagerat. Tulburarea bipolară este o tulburare a creierului care produce schimbări neobişnuite în starea, energia şi capacitatea de funcţionare a omului.

Mania, criteriu de certitudine în diagonisticare bolilor psihiatrice, defineşte o stare anormală de iritabilitae şi de creştere a energiei, euforie, impulsivitate, iritaţie, confuzie.

Depresia, stare de spirit opus maniei, defineşte o stare mentală caracterizată prin gânduri pesimiste, tristeţe, lipsa plăcerii, tulburări ale somnului.

Catherine Zeta Jones - "I can't do it alone" - Chicago


Citeşte mai multe despre:   actrita