Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Câți bani primește lunar Alexandru Arșinel de la stat. Ce scrie în ultima declarație de avere a fostului partener al Stelei Popescu

Câți bani primește lunar Alexandru Arșinel de la stat. Ce scrie în ultima declarație de avere a fostului partener al Stelei Popescu

Un articol de: Catinca Giosanu - 02 Aug 2020, 15:05
Câți bani primește lunar Alexandru Arșinel de la stat. Ce scrie în ultima declarație de avere a fostului partener al Stelei Popescu Monden

Faimosul actor, Alexandru Arșinel, a ajuns să câștige o sumă colosală pe lună, datorită faptului că o mare parte din viață și-a trăit-o pe scenă. În plus, la pensia acestuia se adaugă și o indemnizație de merit din partea Ministrului Culturii, precum și o pensie de revoluționar.

Din momentul în care a renunţat la funcţia de director al Teatrului de Revistă Tănase, Alexandru Arșinel şi-a trecut salariul la secret. Abia în luna iunie a acestui an, actorul a completat o declaraţie de avere. Documentul arată clar ce pensie are îndrăgitul actor, notează Impact.ro.

 

 

Ce pensie primește Alexandru Arșinel de la statul român, la 81 de ani?

 

 

Reamintim faptul că renumitul actor nu a stat deloc bine cu sănătatea în ultima perioadă de timp. Cu toate acestea, din punct de vedere financiar, însă, artistul se poate lăuda cu faptul că este unul dintre cei mai bine plătiţi oameni din breaslă.  La începutul anului 2019, Alexandru Arșinel s-a retras, după 19 ani, din fruntea Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Motivul a fost dispariţia regretatei Stela Popescu. Locul i-a fost luat de comicul Vasile Muraru (63 de ani), care era pe atunci director adjunct. Alexandru Arşinel a renunţat la funcţia de manager şi pentru a avea mai mult timp să se ocupe de soţia lui, Marinela, care este imobilizată la pat, după ce a căzut pe scări şi s-a lovit la cap. 

La cei 81 de ani ai săi, Alexandru Arșinel primește o sumă de ordinul zecilor de mii de lei lunar. Fostul manager al Teatrului de Revistă Tănase s-a implicat în zilele tragice din decembrie 1989 și pentru acest lucru, primește lunar 33.720 lei de lei de la statul român, pentru contribuția sa la victoria Revoluției române. Cu toate acestea, Arșinel recunoaște că în acele momente el se afla în Sala Radio pentru a înregistra scenete pentru Revelion, nu pentru că voia neapărat să lupte.

Luna trecută, Arșinel a completat prima declaraţie de avere din această nouă postură. Ceea ce este ciudat, e faptul că la rubrica veniturilor încasate în 2019, Arșinel nu a menționat nici o sumă în dreptul salariului de director adjunct și al drepturilor de proprietate intelectuală. Artistul a specificat doar veniturile din pensii.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Potrivit actului oficial, acesta a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii), dar și alți 10.800 de lei (o indemnizație handicap gr. 2 pentru că o îngrijește pe soția bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună.

 

 

Ce avere are fostul partener al Stelei Popescu

 

 

În ceea ce priveşte bunurile imobiliare, Arșinel deține un apartament de 225 metri pătrați în București si două case de vacanță, la Sinaia și Crevedia. În plus, el mai are patru terenuri, dar şi o treime din casa părintească de la Dolhasca, județul Suceava.

De asemenea, el deţine şi active financiare. Mai exact, Arșinel are în conturi 970.878 lei, 1.558 de dolari și 33.319 euro, adică un total de aproximativ 240.000 de euro.

În 2018, din salariul de manager acesta a câştigat 90.733 de lei ca director de teatru, precum şi 86.229 de lei din drepturile de autor. Prin urmare, Alexandrul Arsinel a încasat în urmă cu doi ani 14.746 de lei pe lună.

 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Arsinel