Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Ce pensie are Alexandru Arșinel. Este echivalentul a aproape 10 salarii minime pe economie

Ce pensie are Alexandru Arșinel. Este echivalentul a aproape 10 salarii minime pe economie

Un articol de: Roxana Mirea - 04 Iun 2020, 09:35
Ce pensie are Alexandru Arșinel. Este echivalentul a aproape 10 salarii minime pe economie sursa Foto: hepta.ro Monden

Alexandru Arșinel poate fi considerat unul dintre cei mai bogați actori de la noi din țară. La vârsta pe 81 de ani pe care a împlinit-o joi, acesta nu are grija zilei de mâine, bucurându-se de o pensie la care nimeni nu s-ar fi așteptat. La aceste venituri pe care le primește de la stat, se mai adaugă o sumă de bani pe care o primește ca îngrijitor al soției sale care suferă de un handicap după un accident pe care l-a suferit acum trei ani.

 

Pensia pe care o primește Alexandru Arșinel

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Alexandru Arșinel împlinește joi, 4 iunie, vârsta de 81 de ani. Acesta și-a dedicat întreaga viață scenei și s-a bucurat de admirația publicului său numeros. Potrivit declarației de avere pe care a publicat-o în anul 2018, Alexandru Arșinel a încasat 90.733 lei ca manager la Teatrul de revistă, 86.229 de lei din drepturi de autor, 33.720 de lei ca indemnizaţie de revoluţionar şi 58.116 lei pensie, potrivit fanatik.ro.

La aceste sume fabuloase se adaugă 6.125 de lei, care reprezintă banii pe care îi primește în calitate de îngrijitor al soției imobilizate, cu handicap gradul 2. Soția acestuia, Maria, a suferit acum trei ani un accident (a căzut în cap pe scări). Din cauza evenimentului nefericit, Maria nu își poate mișca decât mâna dreaptă.

În total, Alexandru Arşinel a câştigat 22.399 lei, adică, aproximativ 4.800 de euro pe lună.

 

Alexandru Arșinel s-a retras de la conducerea Teatrului de Revistă

 

Alexandru Arșinel s-a retras din funcția de la conducerea Teatrului de Revistă Constantin Tănase, acum doi ani, după 19 ani de activitate. Anunțul a fost făcut de actor la un an după decesul Stelei Popescu. Cei doi reprezentau un cuplu celebru și au jucat împreună timp de patru decenii.

Pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiţi, în anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

În locul lui Alexandru Arșinel a venit actorul Vasile Muraru. Acesta lucrează la Teatru de Revistă de mai bine de 30 de ani.

toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV: „Vacanță la mare” - 1962, „Cerul începe la etajul trei” - 1967, „Ana și hoțul" - 1981, „Ca-n filme” - 1983, „Colierul de turcoaze” - 1985, „Vară sentimentală” - 1986, „În fiecare zi mi-e dor de tine” - 1987, „Miss Litoral” - 1990, „Băiatul cu o singură bretea” -1991, „A doua cădere a Constantinopolului” - 1994, „Paradisul în direct” - 1997, „Sexy Harem Ada-Kaleh” - 2001, „Războiul sexelor”, 2007 - 2008 sau „Toată lumea din familia noastră” - 2012. A realizat dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în fimele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). A fost Micul John în „Robin Hood” și maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Arsinel