Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Ce pensie are Ion Țiriac și ce face cu banii

Ce pensie are Ion Țiriac și ce face cu banii

Un articol de: Beatris Ionita - 28 Apr 2021, 18:21
Ce pensie are Ion Țiriac și ce face cu banii Monden

Chiar dacă este unul dintre cei mai bogați români, Ion Țiriac beneficiează și de o pensie substanțială. Spre deosebire de majoritatea românilor, afaceristul nici măcar nu s-a atins de acești bani în ultimii 20 de ani. Țiriac spune nu și-a mai ridicat pensia din 1999, însă banii i-au intrat într-un cont bancar, iar suma strânsă de-a lungul anilor ar depăși 500.000 de euro.

 

Ce pensie are Ion Țiriac

 

Ion Țiriac a fost timp de 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne, iar conform playsport.ro, retragerea în grad de colonel îi aduce lunar lui Ion Țiriac în jur de 12.000 de lei. 

 

Activitatea profesională a lui Ion Țiriac 

 

Ion Țiriac a fost sportiv profesionist, jucător de tenis de câmp și de hochei pe gheață, actualmente este un prosper om de afaceri, primul român miliardar în euro și tot primul român care a figurat în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume.

Că jucător de tenis, a avut peste 150 de participări în Cupa Davis între 1959 și 1978, disputand trei finale, cu Statele Unite ale Americii, în 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l că partener pe Ilie Năstase. A câștigat peste 40 de titluri internaționale în competițîi de simplu și dublu la tenis.

În 1970, a ieșit împreună cu Ilie Năstase, campion la dublu la turneul de la Roland Garros. Țiriac a fost campion al României la tenis de 9 ori. Între 1984 și 1993 a fost managerul lui Boris Becker.

A activat că manager pentru turnee de tenis de prim rang ale ATP și WTA, precum: Eurocard Open, Austrian Open, Italian Open, Faber Grand Prix și Open România.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Ion Țiriac este dețînătorul licenței turneului de tenis "BCR Open România" din anul 1996. Între anii 1998 și 2004 a fost președintele Comitetului Olimpic Român.

Banii câștigați de Țiriac din tenis până în 1990, peste 100 de milioane de mărci germane, au reprezentat fundația viitorului imperiu de bussines care îi poartă numele.

Ion Țiriac a dezvoltat numeroase investiții în România, care, în prezent, sunt structurate în cadrul Holding-ului Țiriac.

Țiriac Holdings Ltd. - companie al cărei președinte este Ion Țiriac - este format dintr-un grup de societăți românești independente, operând în sectoare diferite, cum ar fi: servicii bancare (în 1990 a devenit acționar principal al Băncii Comerciale "Ion Țiriac" S.A., prima banca privată din România, alături de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), reprezentanțe pentru Mercedes și Ford, dealer Hyundai și reprezentente locale Opel, licențe de rent-a-car pentru Avis și Hertz, societăți de asigurare, servicii aviatice, investitor unic român la METRO, asociat Daimler Benz (societate mixtă ROLEM producătoare a componentelor interioare din lemn pentru automobile Mercedes), Lufthansa, Siemens, Mobil Oil și altele.

Ion Țiriac a fost primul român a cărui avere a trecut barieră de un miliard de euro.

„Valoarea unui om de afaceri nu constă în câți bani are, ci în accesul pe care îl are la bani", așa gândește Ion Țiriac.

Ușor de zis pentru un om care este, de asemenea, primul român care a intrat în topul Forbes al miliardarilor lumii.

Cea mai importantă piesă din averea primului miliardar român este Banca Ion Țiriac, care a fuzionat recent cu HVB creând o nouă entitate - HVB-Țiriac. Valoarea acțiunilor lui Țiriac în nouă banca (49,9%) este acum de aproximativ 300-400 de milioane de euro.

Celelalte afaceri importante ale fostului tenisman sunt societatea de asigurări Allianz-Țiriac, grupul de firme din industria auto, participația minoritară la Metro România, precum și investițiile imobiliare.

Ion Țiriac este al treiela român din Forbes în martie 2010, aflat pe poziția 937, cu o avere de un miliard de dolari, câștigați din companii în domeniul bancar, asigurări, leasing auto și retail.

Citeşte mai multe despre:   Ion Țiriac,   pensie