Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel. Te scapă de boli, necazuri și datorii

Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel. Te scapă de boli, necazuri și datorii

Un articol de: Roxana Mirea - 29 Iun 2020, 10:00
Cea mai puternică rugăciune către Sfinții Petru și Pavel. Te scapă de boli, necazuri și datorii Monden

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți de către Biserică pe data de 29 iunie. Cei doi apostoli sunt sărbătoriți împreună pentru că au murit în aceeași zi, în timpul prigoanei creştine declanşată de împăratul roman Nero. În acestă zi, putem rosti o rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel pentru a ne apăra de necazuri.

 

Rugăciunea către Sfinții Apostoli Petru și Pavel

 Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Rugăciunea către Sfinții Apostoli Petru și Pavel ne poate apăra de multe rele, cum ar fi bolile, pagubele, nedreptățile, necazurile și datoriile. Aceasta poate fi rostită în orice perioadă a anului, dar mai ales în ziua de 29 iunie, când îi sărbătorim pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Aceasta este rugăciunea către Sfinții Apostoli Petru și Pavel

„Pe Voi, Apostoli slăviţi ai lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiţi stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici şi ţi-a dăruit harul să-i întăreşti în credinţă pe toţi fraţii tăi.

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din duşman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăţi neamurilor toate comorile învăţăturii creştine.

Sfinte Petre şi Sfinte Pavele, amândoi aţi lucrat cu neobosită însufleţire la răspândirea Împărăţiei lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăţi nedrepte se abate asupra vieţii noastre, să-i îndepărtaţi pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră. Amin.

Acolo, în Împărăţia lui Dumnezeu, vă bucuraţi de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviţi spre Biserica lui Hristos care călăuzeşte popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei şi să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugaţi pe Mântuitorul nostru să-i lumineze şi să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoţi şi întregul popor creştin.

Rugaţi-L pe Domnul secerişului să trimită lucrători sârguincioşi în ogorul Tău, pentru ca toţi oamenii de bunăcredinţă să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviţi Apostoli Petru şi Pavel, să ascultaţi rugăciunea noastră, credincioşi încercaţi de cumplite necazuri, să fiţi milostivi şi să îndepărtaţi din viaţa noastră furia duşmanilor porniţi să ne doboare cu orice preţ. Amin”.

 

Sfinții Petru și Pavel, considerați propovăduitorii creștinismului în lume

 

 

Sfântul Apostol Petru a vestit Evanghelia în Țară Sfântă, în orașele din Asia Mică și a ajuns până la Roma. A fost răstignit pe cruce cu capul în jos (la cererea lui, spre a se deosebi de modul răstignirii lui Iisus Hristos), în anul 67 d. Hr., potrivit crestinortodox.ro.

Sfântul Apostol Pavel a propovăduit Evanghelia în Iudeea, Antiohia, Efes, Cipru, Listra, Iconiu, Derbe, Galatia, Pont, Troa, Macedonia, Ahaia, Roma. A călătorit în Cretă, în insula Malta și a ajuns până în Peninsula Iberică. Sfântul Pavel a fost martirizat împreună cu Sfântul Apostol Petru, în timpul împăratului Nero, prin decapitare.

Moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, potrivit Sinaxarului, au fost puse împreună.

Citeşte mai multe despre:   Sfintii Petru si Pavel,   rugaciune