Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cel mai scump câine din lume: 1,2 milioane de euro

Cel mai scump câine din lume: 1,2 milioane de euro

Se spune că banii nu pot cumpăra dragostea, dar un milion de euro îţi poate aduce cel mai scump şi mai bun prieten al omului. Un Red Tibetan Mastiff a devenit cel mai scump câine din lume după ce un multi-milionar chinez, a plătit pentru el nu mai puţin de 10 milioane de yuani ( aproximativ 1,2 milioane de euro ), informează Daily Mail.

Big Splash măsoară aproape trei metri şi cântăreşte peste 80 de kilograme, iar dieta lui este una specială, care include zeci de kilograme de carne de pui şi vită pe zi, asezonată cu specialităţi chinezeşti precum castravete de mare.

Nu numai că sunt consideraţi a avea o culoare norocoasă, dar câinii din rasa Tibetan Mastiff sunt consideraţi animale sfinte, aducând sănătate şi securitate stăpânilor lor. Potrivit credinţei tibetane, aceşti câini au sufletul unor călugări şi măicuţe, care nu au fost îndeajuns de buni pentru a se reîncarna în oameni.

Preţul ridicat al acestei rase este un semn că a devenit un simbol pentru bogaţii Chinei, care acum îşi pot expune averile doar prin simpla deţinere a unui astfel de câine, nu numai prin bijuterii sau maşini.

Big Splash a fost crescut de Lu Liang, proprietarul unei crescătorii de Red Mastiff Tibetan din apropierea oraşului Quingdao, care spune că noul stăpân a cumpărat un “specimen perfect” şi că preţul pentru câinele de 11 luni este complet justificat.

Citeşte mai multe despre:   China