Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Cele mai populare filme ale lui Sean Connery. Ajuns azi la 90 de ani, actorul făcea senzație în rolul James Bond

Cele mai populare filme ale lui Sean Connery. Ajuns azi la 90 de ani, actorul făcea senzație în rolul James Bond

Un articol de: Andrei Ștefan - 25 Aug 2020, 09:00
Cele mai populare filme ale lui Sean Connery. Ajuns azi la 90 de ani, actorul făcea senzație în rolul James Bond Galerie foto (2) Monden

Sir Thomas Sean Connery, cunoscut mai ales pentru rolul spionului James Bond, este unul dintre cele mai respectate vedete de la Hollywood.

Actorul scoțian, ce tocmai a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani, este apreciat pentru înfățișarea sa prezentabilă. În 1989, revista People l-a numit "cel mai atrăgător bărbat în viață", iar în anul 1999, la 69 de ani, Connery a fost ales drept „Cel mai sexy bărbat al secolului".

Sean Connery are în palmares peste 60 de filme, însă rolul care l-a consacrat rămâne cel al agentului 007. Actorul a jucat pentru prima oară rolul agentului 007 în pelicula Dr. No (1962), film ce a beneficiat de încă 6 continuări.

 

Cele mai populare filme ale lui Sean Connery

 

Murder on the Orient Express 

 

Faimosul detectiv Hercule Poirot circulă cu trenul Orient Express.La un moment dat, când trenul rămâne înzăpezit, unul dintre pasageri este găsit mort, iar detectivul începe să investigheze, dezvoltând o teorie unică a acțiuni, cu toată lumea la bord. Filmul din 1974 a beneficiat de o ecranizare mai recentă, în 2017.

 Carantină obligatorie pentru toţi aceşti români. Vor sta în case pentru 14 zile

 

Entrapment

 

Un expert in furturile obiectelor de artă (Sean Connery) și o detectivă (Catherene Zeta Jones), specialista unei agenții de asigurări, sunt prinși într-un complicat joc, a cărui miză este un tablou semnat de Rembrandt.

 

 

The Rock

 

Generalul Francis Hummel, fost combatant în Vietnam, sechestrează un grup de turiști între zidurile fostei inchisori Alcatraz, nemulțumit pentru că autoritățile nu au recompensat cum se cuvine familiile soldaților săi uciși în timpul operațiunilor militareâ

Daca revendicările nu îi vor fi satisfăcute, Hummel va trimite asupra orașului San Francisco rachete cu gaz otrăvitor.

 

 

The League of Extraordinary Gentlemen

 

Allan Quatermain, cel mai vestit aventurier al lumii, alcătuiește o echipă pe cinste, compusă din personaje cu puteri miraculoase: Căpitanul Nemo, vampirul Mina Harker, omul invizibil Rodney Skinner, agentul secret american Tom Sawyer, Dorian Gray și dr. Jekyll / Mr. Hyde.

Membrii Ligii sunt niște individualiști veritabili, dar vor trebuie să învețe să aibă încredere unul în altul și să coopereze ca o adevărată echipă, pentru binele omenirii.

 

 

The Hunt for Red October

 

Căpitanul Ramius se află la cârma celui mai performant submarin sovietic, Octombrie Roșu. Fără avertizare, acesta deturnează submarinul, în timpul unui exercițiu obișnuit, îndreptându-se către Statele Unite, fiind bănuit de un atac.

 

 

First Knight

 

Povestea Regelui Arthur și a Cavalerilor Mesei Rotunde este readusă la viață.

Lancelot o salvează pe Lady Guinevere, viitoarea soție a regelui, din mâinile unor ticăloși, iar cei doi se vor îndragosti iremediabil unul de celălalt.

Însă Regele Arthur nu știe de povestea dintre ei, primindu-l pe Lancelot la curtea sa, drept răsplată. Acum, Lady Guineve are de ales între dragostea pentru rege și pasiunea pentru tânărul salvator.

 

 

A Good Man in Africa

 

Actiunea filmului se desfășoară în Ninjana, o țară fictivă. Aici s-au găsit masive resurse de petrol, iar colonialiștii britanici și localnicii africani.

 

 

Just Cause

 

Paul Amstrong, profesor de drept la Harvard, este contactat de un condamnat la moarte care îl imploră să se ocupe de dosarul crimei de care este acuzat pe nedrept. În scurt timp el descoperă mobilul și arma crimei, dar nu poate să îl demaște pe adevăratul ucigaș.

 

 

Indiana Jones and the Last Crusade

 

Cea de-a treia parte a faimoasei aventuri cu căutătorul de comori urmărește acum povestea celor doi Indiana Jones - Junior (Harrison Ford) și Senior (Sean Connery). Povestea e plasată în 1938, când personajele se află în căutarea Sfântului Graal, un artefact amenințat să intre pe mâinile naziștilor.

 

 

Never say never againg

 

Unul dintre cele mai populare filme cu James Bond se bazează chiar pe declarația făcută de Connery, cum că nu va mai juca rolul agentului 007.

După 12 de absență, Connery revine în această ipostază, reluând lupta cu organizația SPECTRE pentru a salva lumea, împiedicând un atac nuclear.

 

Citeşte mai multe despre:   Sean Connery